Rainbow-laulaja Ronnie Romero paljastaa harkinneensa itsemurhaa kohtaamansa nettikritiikin vuoksi – ”Kiinnitin aivan liikaa huomiota siihen, mitä ihmiset minusta puhuivat”

29.1.2023 19:27

Ronnie Romero lauloi Ritchie Blackmoren johtaman Rainbow’n keulilla vuosien 2015 ja 2019 välillä.

Romerolta kysyttiin Blabbermouthin tuoreessa haastattelussa, kiinnittikö hän huomiota sosiaalisen median kommentointiin otettuaan pestin vastaan.

”Tein niin aiemmin”, Romero kommentoi. ”Se ei ollut minulle hyväksi. Rehellisesti sanottuna, olin eteläamerikkalainen kaveri, joka muutti Eurooppaan saadakseen mahdollisuuden. Ei ainoastaan musiikissa, vaan ylipäätään tilaisuuden pärjätä paremmin. Yhtäkkiä sitä joutuu valokeilaan ja on monet ihmiset puhuvat sinusta hyvää, mutta myös pahaa. Kiinnitin siihen paljon huomiota. Se aiheutti paljon stressiä ja turhautumista. Henkilökohtaisessa elämässäni tapahtui avioero melkein kolme vuotta sitten. Se oli minulle todella rankkaa.”

”Tämä on ensimmäinen kerta kun kerron tästä: aion kahteen eri otteeseen tehdä itsemurhan”, Romero jatkoi. ”Ne olivat todella vaikeita aikoja. Kiinnitin aivan liikaa huomiota siihen, mitä ihmiset minusta puhuivat. Minun täytyi höllentää sosiaalisen median seuraamista. Yritin parhaani. Ihmiset kritisoivat minua joka tapauksessa. Elämme aikaa, jolloin kaikki ajattelevat olevansa oikeutettuja sanomaan mitä tahansa haluavatkaan. Olen sinut urani, laulamiseni ja lahjojeni kritisoinnin kanssa. On minulle ihan okei jos sanot: ’En pidä tästä albumista. En pidä kappaleistasi. En pidä siitä miten laulat. Et ole hyvä laulaja.’ Se on ihan okei. Se on vain osa tätä juttua musabisneksessä. Mutta se ei ole okei, kun ihmiset menevät henkilökohtaisuuksiin. Voin kertoa, että se oli minulle todella vaikeaa käsitellä.”

Romerolta kysyttiin, kuinka hän oppi sivuuttamaan ilkeämielisimmän kommentoinnin.

”Vaimoni oli silloin kuvioissa ja hän auttoi minua paljon”, Romero sanoi. ”Ja muutamat ystävät myös. Se oli heidän ansiotaan. Muutoin puhuisitte kuolemani vuosipäivistä. Keskityn nyt nauttimiseen. Sosiaalisen median kanavillani kaikki liittyy nyt hauskoihin juttuihin. Niillä on juttuja koirastani, [uudesta] vaimostani, vapaa-ajastani ja ystävieni kanssa soittamastani musiikista. Yrinä nauttia elämästä ja tehdä asioita joista pidän. Jos ihmiset pitävät siitä, se on hyvä. Jos eivät, se on silti minulle ihan okei.”

Romero promotoi parhaillaan Raised On Heavy Radio -coverlevyään, jolla mies nostaa hattua muun muassa Ozzy Osbournelle, Black Sabbathille, Judas Priestille, Iron Maidenille, Acceptille ja Metallicalle. Lisäksi laulaja vaikuttaa tätä nykyä Michael Schenker Groupissa ja Priest-kitaristi Richie Faulknerin kanssa uudessa Elegant Weapons -kokoonpanossa.

Lisää luettavaa