Osio: Asiaa

Eddie Van Halenilla on oma teoriansa siitä, miten hän sai syövän – lääkäri ei ole samaa mieltä

Viime aikoina on kantautunut monesta suunnasta huolestuttavia tietoja siitä, että kitarajumala Eddie Van Halen kärsii vakavista terveysongelmista. Ensin David Lee Roth antoi ymmärtää Van Halen -yhtyeen olevan käytännössä ohi, ja myöhemmin TMZ-viihdesivusto kertoi kitaristin kamppailevan jälleen syöpää vastaan. Eddiellä diagnosoitiin syöpäkasvain kielestä vuosituhannen vaihteessa, mutta kasvain (ja kolmannes muusikon kielestä) leikattiin vuonna 2002.

Kotimaisen musiikin kunniagalleria avautuu – Helsingissä avaa torstaina ovensa uusi musiikkimuseo

Torstaina 17.10. avautuu Helsingin Pasilassa uusi kauppakeskus Tripla, ja tämä tuo mukanaan tarkastamisen arvoisia asioita myös musiikkiväelle. Kauppakeskuksen yhteydessä toimii myös Musiikkimuseo Fame, joka lupaa uudenlaista museokonseptia, jossa ”audiovisuaaliset ja virtuaaliset esitykset tarjoavat vuorovaikutteisia elämyksiä monipuolisen musiikin parissa”. Näin kertoo tiedote.

    ”Tilanne on järkyttävä” – musiikkitapahtumien etujärjestö LiveFin kommentoi Helsingin klubikentän köyhtymistä

    Viime viikolla tuli helsinkiläisille elävän musiikin ystäville kylmää vettä niskaan. Saman päivän aikana julkisuuteen tuli tietoja sekä The Circuksen että Virgin Oilin lopettamisesta – ensin mainittu sulkee ovensa ensi kesänä ja jälkimmäinen vuodenvaihteessa. Kun jo aiemmin on tiedotettu, että Nosturinkin lava hiljenee tämän vuoden lopussa, ollaan huolestuttavassa tilanteessa.

    Guns N’ Rosesin musiikkivideot kiinnostavat yhä – jo toinen bändin video ylitti miljardin katselun rajan

    Guns N’ Rosesin yhteydessä puhutaan tavallisesti Appetite for Destruction -debyyttialbumin merkityksestä ja viime vuosien reunion-kiertueen poikimista rahavirroista, mutta yhtye rikkoo kunnioitettavia rajapyykkejä myös musiikkivideoiden saralla. Blabbermouth uutisoi, että jo toinen Gunnareiden video on ylittänyt miljardin katsojan rajan – ja on samalla julkaisuvuosikymmenensä ainoa musiikkivideo, joka on tähän kategoriaan päässyt.