Artikkelit

Ensinäyttö: Anna Kokkonen riisuu raskaat ajatukset yltään komealla Painoton-videolla

Anna Kokkosen kolmas albumi julkaistaan huomenna. Helsinkiläisen laulaja-lauluntekijän uuteen tuotantoon voi ottaa tuntumaa esimerkiksi alempana olevan, nyt Soundin sivuilla ensi-iltaan tulevan Painoton-videon avulla. Otapa haltuun, varsin kiva biisi on tämä!

Katse kohti rakkautta – ensi-illassa Pelko-yhtyeen totuttua toiveikkaampi musiikkivideo

Helsinkiläinen Pelko vaihtaa viimeisimmällä singlellään uuden vaihteen silmään. Orkesteri on profiloinut musiikkinsa ns. traumarockiksi, mutta tuoreella Yksi katse riittää -biisillä on kauhun sijaan toivorikkaampi tunnelma.

Kansa taisteli, Miettiin kertoo – esittelyssä ”soundtrack 2010-luvun Kouvolan punk-sodille”

Tarjolla tänään ennakkokuuntelussa: artisti/yhtye nimeltä Miettiin ja hänen tuorein albuminsa …ja bändin jätkät. Vuodesta 2014 asti julkaisuja työstänyt ja Soundin Nuoret ja raikkaat -palstallakin esitelty Miettiin on siis tehnyt ensimmäisen levynsä, jolla kuullaan muitakin muusikoita kuin miestä itseään. Albumi julkaistaan virallisesti perjantaina 18. tammikuuta, mutta Soundin lukijat voivat perehtyä aiheeseen jo näin etukäteen. Kuuntele alempaa!

Tove Janssonin mökkisaaren synnyttämää folkia – Ennakkokuuntelussa Ylva Harun hieno debyytti

Folktulokas Ylva Haru syntyi Tove Janssonin mökkisaarella Klovharussa, pienellä Porvoon edustalla sijaitsevalla kallioluodolla. Tarkasti ottaen siellä syntyi Lotta Jääskelän (teki Lotta-nimellä pari albumillista englanninkielistä folkia viime vuosikymmenellä) alter ego. Ja hienoa että syntyi, sillä sen seurauksena alkoi syntyä herkkiä, jännittäviä, kauniita ja puhuttelevia suomenkielisiä folklauluja. Ep ilmestyi pari vuotta sitten ja tulevana perjantaina ilmestyy vihdoin Ylva Harun debyyttialbumi Linnut. Pääset tutustumaan albumiin jo nyt alta löytyvän Soundin…