Osio: Ääntä

Ennakkokuuntelu: Hämärän konepopissa riittää 1980-luvun videopelinostalgiaa ja melankoliaa

Hämärä on yhtyeenä tuore tapaus, mutta sen jäsenet ovat ehtineet työstää musiikkia yhdessä jo hyvän aikaa. Kokoonpano on Ville Erikssonin ja Nina Niskalan yhteinen bändi, ja vaikka Hämärä on toiminut vasta vuodesta 2017 alkaen, osapuolet ahersivat tätä ennen Svrina-nimisen englanninkielisen projektin kimpussa. Englanniksi laulamisesta siirryttiin kuitenkin pian suomeen, ja 25. lokakuuta Hämärä tuo kauppoihin esikoisalbuminsa. Vinyylipainoksen julkaiseminen tosin myöhästyy hivenen erinäisten tuotannollisten ongelmien vuoksi.

Tällaista jälkeä syntyy, kun Foo Fightersin Taylor Hawkins ja GNR:n Duff McKagan yhdistävät voimansa

Nappaa rahat ja juokse! Foo Fightersin rumpalina kunnostautunut Taylor Hawkins julkaisee uuden albumin The Coattail Riders -yhtyeen kera, ja mukaan on saatu vierailijoiksi mukava kavalkadi tunnettuja rockmuusikoita sieltä täältä. 8. marraskuuta ilmestyvällä Get the Money -albumilla ovat mukana niin Dave Grohl, The Pretendersin Chrissie Hynde, Eaglesista ja monista muista kokoonpanoista tuttu Joe Walsh kuin Guns N’ Rosesin Duff McKagankin. Mikäs siinä, kun on laaja tuttavapiiri.

Maailmalla listattiin myös naurettavimmat metal-versiot tunnetuista hiteistä – ja sielläkin on komeasti suomalaisväriä mukana!

Nyt kun Loudwiren julkaisemista suomalaisväriä sisältävistä musiikillisista listauksista aloimme raportoida, lienee syytä nostaa esiin myös tuore lista kappaleista, joita julkaisu kutsuu ”klassikkobiisien naurettavimmiksi metal-versioinneiksi”.

Kommentoiko Mercyful Faten reunionista pois jätetty Michael Denner kohteluaan uudella singlellä?

Klassikkoyhtye Mercyful Faten reunion on yksi ensi vuoden tärkeistä tapahtumista metallikentällä. Orkesterille on buukattu tällä hetkellä kolme keikkaa kesä–heinäkuulle, ja lisää odotellaan julkaistavaksi tässä talven mittaan. Suomen-keikastakin epäilemättä neuvotellaan – toivottavasti yhtyeen hintapyyntö pysyy kohtuullisena ja orkesteri saataisiin tännekin asti. Toistaiseksi julkistetut keikat on merkitty tänne.