Osio: Ääntä

Ensisoitto: Jos haluat kuulla tänään yhden mainion kotimaisen biisin, tarkasta Suadin uusi single

Mukavasti kuhinaa herättänyt laulaja-lauluntekijä Suad valmistautuu julkaisemaan esikoisalbminsa. Waves-niminen levy tulee julki 22. tammikuuta, ja tuotosta alustetaan jo hyvissä ajoin tarkoin valikoiduilla singleillä. Soundissa saa nyt ensisoittonsa kolmas singlebiisi Sleep the Nights, ja varsin asiallinen kappale olisi nyt tarkastettavana. Vieritä siis sivua alemmas ja lyö Youtube-upotus soimaan!

Ensinäyttö: Popedasta ja Hanoi Rocksista tuttu Lacu Lahtinen sukeltaa voimaballadien maailmaan

Lacu Lahtinen päätti julkaista jotain hieman tavallisesta poikkeavaa. Lahtinen on kunnostautunut Popedan rumpalina ja aikaisemmin hänet on nähty samassa roolissa Hanoi Rocksin 2000-luvun kokoonpanossa, eli mieheltä on totuttu kuulemaan jömäkkää biittiä. Tällä kertaa Lahtinen esittelee kuitenkin Transworld Identity -yhtyeensä kera aidon voimaballadin.

Let’s do the time warp again! Maailmaan ilmaantui nimekkäiden vierailijoiden tähdittämä Rocky Horror -tykittely

Vaalivuonna 2020 on nähty jos jonkinlaisia tempauksia, mutta tämä onnistui yllättämään. Tenacious D eli Jack Blackin keulakuvittama hupailuprojekti teki oman versionsa kaikkien aikojen kulttielokuvan Rocky Horror Picture Show’n iki-ihanasta Time Warp -biisistä, ja kappaleen videolle on kutsuttu vieralijoiksi kaikenmoisia julkimoita. Mukana ovat niin näyttelijät Susan Sarandon (tietysti), Michael Peña, George Takei ja Jamie Lee Curtis, muusikot Karen O, Peaches, King Princess ja Phoebe Bridgers kuin poliitikot Pete Buttigieg ja Elizabeth Warrenkin. Katso pätkä alempaa.

Thrash metal -jyrä Dead Shape Figure kumartaa uudella singlellään Kingston Wallin suuntaan

Pääkaupunkiseudulla operoiva thrash metal -yhtye Dead Shape Figure valmistautuu julkaisemaan uutta tuotantoa. Kaksi albumia ja ep:n aiemmin julkaissut bändi tarjoilee yleisölle toisen ep:nsä jossain vaiheessa loppuvuotta, ja tuotokselta esitellään nyt toinen single The Worship of Ashes. Minilevyn nimeä tai tarkempaa julkaisuajankohtaa ei ole vielä paljastettu.

Brittikitaristi julkaisi leuat loksauttavan Van Halen -tulkinnan – tähän ei ihan joka soittaja pysty

Eddie Van Halenin kuolema on innoittanut kaikenmoisia kitaristeja julkaisemaan kunnianosoituksia edesmenneelle maestrolle. Harva muusikko on kuitenkaan tehnyt yhtä näyttävää suoritusta kuin Mike Dawes, jonka fingerstyle-tykittelyt ovat keränneet huomiota 2000-luvun alkukymmenykseltä alkaen. Dawes on todellinen yhden miehen yhtye, joka hoitaa kitarallaan samanaikaisesti kappaleiden soitin- ja lauluosuudet sekä perkussiopohjan vielä päälle.