Osio: Lukemista

Kommentti: Musiikkiväki kihisee raivosta – tapahtuma-alan ahdingosta on tulossa vasemmiston oma koulutuslupausmeemi

Muistathan ne klassikkokuvat, joissa maireasti hymyilevät Alexander Stubb ja Juha Sipilä poseeraavat opiskelijoiden vieressä “Koulutuksesta ei leikata” -kylttien kanssa? Ne, jotka ovat kummitelleet sosiaalisen median keskusteluissa aina vuodesta 2016 alkaen? Vitsihän on siinä, että Sipilän, Stubbin ja Timo Soinin oikeistohallitus leikkasi pian valtaan päästyään nimenomaan koulutuksesta. Kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten tuskin kannattaa ihan heti tehdä suurta vaalikampanjaa opiskelijoiden hädällä.

Pate Mustajärvi suorastaan Nick Cave -henkisissä tunnelmissa – kuuntele Nina Tapion kanssa esitetty aavetarina

Pate Mustajärvi julkaisi tänään uuden kappaleen, joka myös viimeistelee Ikurin turpiinin korona-ajan singlesarjan. Uutuus on nimeltään Balladi kadonneesta, ja jos satut tuntemaan Paten lähinnä Popedan railakkaana solistina, tämä biisi edustaa jotain aivan erilaista. Jarkko Honkasen ja Esa Elorannan kirjoittama kappale on kolkko aavetarina, joka sai innoituksensa lappilaisesta kansanperinteestä.

1980-luvun discolta kalskahtavan levyn tehnyt Litku Klemetti ylistää Kikkaa: ”Hän oli suuri esikuvani lapsena”

Uusin Litku Klemetti -levy Kukkia muovipussissa syntyi rivakkaan tahtiin kotioloissa Sanna Klemetin ja Pekka Tuomen yhteistyönä. Metodin lisäksi uutta on levyn soundikin, sillä pääosan varastivat tällä kertaa 1980-lukulainen italodisco, rumpukoneet ja mehukkaat syntetisaattorit. Sanoituksissa eläydytään nuorten tyttöjen maailmaan. Lue Soundissa 3/21 julkaistu haastattelu tästä.

”Jengi ei tiedä, että Esa Pulliainen on mieletön elektronisen musan fani” – Pekka Laine kertoo kitaralevynsä synnystä

Pitkän linjan musiikkitoimittaja ja The Hypnomen -yhtyeen primus motor Pekka Laine julkaisi maaliskuussa ensimmäisen soololevynsä. Soundissa 3/21 julkaistussa haastattelussa Laine kertoo, millaisissa tunnelmissa Esa Pulliaisen myötävaikutuksella syntynyt albumi tehtiin. Julkaisemme katkelman jutusta nyt verkkomuodossa.