Osio: Lukemista

Michael Monroen ensimmäinen soolokeikka oli Helvetin enkeleiden bileissä New Yorkissa – ”Olihan siellä vilkasta”

One Man Gang -albumin lokakuussa julkaissut Michael Monroe kertoo kuulumisiaan uusimmassa Soundissa. Aki Nuopposen toimittamassa haastattelussa palataan myös 1980-luvulle, kun Monroe piti majaansa syntisessä New Yorkissa. Lue katkelma artikkelista alta.

Haastattelu: Tapio Rautavaaran kaiho ja Insomniumin kuolometalli kumpuavat samoista syvistä vesistä

Insomnium palasi Winter’s Gate -eepoksen jälkeen normaalimuotoisten studioalbumien pariin. Soundissa 9/19 julkaistussa haastattelussa pohditaan, miten Tapio Rautavaaran ja Junnu Vainion alakuloinen musiikkiperinne jatkuu melodisessa death metalissa. Lue katkelma haastattelusta alta.

Miksi Tiisu vetäytyi taolle parhaan nousunsa keskellä? Henrik Illikainen kertoo yhtyeen paluusta ja suunnitelmista

Tiisu on taas täällä. Laulaja Henrik Illikaisen keulakuvittamasta yhtyeestä leivottiin muutama vuosi sitten suomirockin lipunkantajaa, mutta sitten bändi otti ja katosi. Yhtyeen kaksi albumia poikivat Elämältä turpiin sain-, Tänään sä musta hullaannut -kappaleiden kaltaisia pikkuhittejä, mutta juuri, kun bändi alkoi olla laajemman läpimurron kynnyksellä, se ilmoitti jättäytyvänsä tauolle. Jäljelle jäivät vain Illikaisen yksikseen kengännauhabudjetilla tehtailemat soolojulkaisut.

Paluu vanhoille kulmille: Suomeen keikalle saapuva Janita listaa oman Helsinki-soundtrackinsä

Janita levytti 1990-luvulla useammankin hittibiisin Suomen kamaralla, mutta sitten artisti pakkasi laukkunsa ja muutti vain 17-vuotiaana Yhdysvaltoihin. Marraskuussa hän palaa kuitenkin kotikonnuilleen, kun laulaja konsertoi Helsingin Tavastialla 10. marraskuuta. Kuultaisiinkohan tuolla keikalla myös vanha duetto Samuli Edelmannin kanssa?