Osio: Lukemista

Tarkkailuluokka | Keskusta: ”Ihmettelimme, miksi näin perustavanlaatuista sanaa ei oltu vielä käytetty bändin nimenä.”

”Perustamisvaiheessa sovittiin jopa, että keikalle mennään ennen kuin kasassa on varsinaisia kappaleita – punkia voi ilmaista improvisoiden. Ajan myötä annoimme normeille periksi.”

Tarkkailuluokka | Riddle Me This: Kauhukuvastoa, arvoituksia ja korkeita tavoitteita

Riddle Me This yhdistää monipuolisesti metallia ja kauhuelementtejä. Mikkeliläisbändi panostaa visuaalisuuteen ja tähtää dread metaliksi kutsumalla musiikillaan tietoisesti Suomen rajojen ulkopuolelle.

”Tuntui kuin olisimme tulleet maailman reunalle” – Arkistohaastattelussa juuri nyt Suomea kiertävä hollantilainen Nits

Hollantilainen tunnelmallisen ja tyylikkään rockin mestaritrio Nits kiertää parhaillaan maamme konserttilavoja: tänään 9.5. vuorossa on Helsingin Savoy-teatteri, huomenna 10.5. Tampere-talo ja perjantaina 11.5. Turun kaupunginteatteri. Keikkojen kunniaksi Soundiin alusta asti kirjoittanut Jussi Niemi muisteli kohtaamisiaan hienon yhtyeen kanssa.

Mitä Tomi Koivusaari on kuunnellut ”varmaan miljoona kertaa” nukahtamisbiisinä? Amorphis-kitaristi listaa levysuosikkinsa

Taas listataan eri vuosikymmenten parhaita albumeita. Timo Isoahon toimittamassa juttusarjassa kotimaiset rockmuusikot kertovat, mitkä levyt he nostavat 1970-, 1980-, 1990-, 2000- ja 2010-lukujen valioyksilöiksi, ja tähän mennessä sanansa ovat sanoneet Jouni Hynynen sekä Kaarle Viikate. Nyt sitten päästetään ääneen Amorphisin Tomi Koivusaari.

Tarkkailuluokka | Karina: Kamuaikaa luvassa

Indie-trio Karina on ollut kiivaassa nousussa uusien bändien kuvitteellisessa rankingissa. Eikä ihan ilman syytäkään, sillä Karin Mäkirannan, Niko Koivuhovin ja Helmi Tikkasen muodostaman kolmikon yhteispeli on vahvasti persoonallista ja puhuttelevaa.