Osio: Elävä musiikki

Miten lähtee nyky-Metallicalta nuoruusvuosien nopein tuotanto? Tasokas tallenne klubikeikalta nähtävänä

Whiplash näyttää palanneen Metallican ohjelmistoon, hyvä! Tämä Kill ’Em All -albumin rivakkatahtinen sahausbiisi on tuottanut ikääntyvälle Lars Ulrichille harmaita hiuksia jo pitkän aikaa, mutta vielä näyttää rumpali olevan valmis tarttumaan haasteeseen. Metallican taannoisilta klubikeikoilta on nähty toistaiseksi lähinnä yleisön taltioimia pätkiä, mutta alempaa voi katsoa nyt tasokkaampaakin videokuvaa San Franciscosta, ja työn alla on juurikin tämä moshaamisen riemuista kertova thrash-ikivihreä.

Rolling Stones soitti ensimmäisen keikkansa ilman Charlie Wattsia – vertailu käyntiin, miten bändi toimii nykyään?

Yksi on joukosta poissa, tulee ensimmäiseksi mieleen, kun tätä keikkaäänitettä katselee. Rolling Stones esiintyi maanantaina yksityiskeikalla Gillette Stadiumilla Massachusettsin Foxborossa, ja tämä oli samalla ensimmäinen keikka, jonka rockjättiläinen soitti ilman 24.8. menehtynyttä Charlie Wattsia. Siispä miten homma sujui?

Miten se Guns N’ Rosesin ja Dave Grohlin pahamaineinen Paradise City -hässäkkä menikään? Video näyttää

Pari viikkoa sitten kantautui Yhdysvalloista hivenen hymyilyttäviä uutisia, kun Guns N’ Rosesin keikalla Bottlerock Napa Valley -festivaalissa tapahtui kummia. Käsillä oli huomionarvoinen hetki, kun yhtye oli kutsunut lavalle vieraakseen Dave Grohlin ja tällä huomattavan nimekkäällä esiintyjäryhmällä käytiin läpi Paradise Cityä, mutta spektaakkeli sattui lipsahtamaan soittoajan yli. Festivaaliorganisaatio ei armoa antanut, vaan PA:sta vedettiin volyymi alas kesken soiton. Ei armoa supertähdille!