Osio: Elävä musiikki

Kaarle Viikate ja Marko Haavisto laittoivat komean Viikate-tunnelmoinnin uuteen uskoon – katso video

Kaarle Viikate ja Marko Haavisto esiintyivät kokoonpanoineen Helsingin Suvilahden TBA-ravintolassa 20. syyskuuta. Keikalla kuultiin muun rautalankasävyisen tunnelmoinnin seassa Viikatteen Surut pois ja kukka rintaan -albumilla alun perin julkaistu Kivi itkee vihreää -kappale, mutta nyt mukana oli jotain alkuperäisestä poikkeavaa: instrumentaalibiisiin oli lisätty Marko Haaviston tulkitsemat sanoitukset. Katso Timo Isoahon kuvaama tallenne keikalta yläpuolelta. (EDIT: Lauluversio julkaistiin vuonna 2015 Laulu tuohikorteista -albumilla, kiitokset huomautuksesta lukijalle!)

Mikä on sun taivas, kysyi Mana Mana vuonna 1990 – sama kysymys esitettiin lauantaina Helsingissä

Otra Romppasen johtama, Mana Manan tuotantoa esittävä Murheenlaakso esiintyi viime viikonloppuna Helsingin Nosturissa Riemu-festivaaleilla. Yhtye julkaisi nyt Facebook-tilillään tallenteen Mikä on sun taivas? -kappaleesta, katso tämä esitys yläpuolelta. Tämä olikin viimeinen kerta, kun yhtyettä pääsi näkemään tämän vuoden aikana.

Seuraavaksi lähes sokea Mikko Herranen näyttää, miten äärimetallia soitetaan rummuilla

Toiset tekevät, mitä osaavat ja toiset sitten mitä huvittaa. Mikko Herranen vaikuttaa vahvasti jälkimmäisen kategorian kaverilta: likipitäen sokea muusikko operoi tällä hetkellä Misterer-metalliyhtyeessä, ja nyt bändin Youtube-kanavalla julkaistiin naseva drumcam-video, jolla Herranen esittelee osaamistaan Helsingin Virgin Oilissa. Aika vakuuttavaa työskentelyä, varsinkin kun ottaa huomioon, että Herranen myös laulaa/huutaa rumpalointinsa lomassa. Hyvä!