Soundin toimittajat valitsivat: Vuoden 2013 parhaat albumit | Soundi

Soundin toimittajat valitsivat: Vuoden 2013 parhaat albumit

Soundin toimittajat ovat äänestäneet vuoden 2013 parhaat albumit. Vuoden parhaaksi kotimaiseksi albumiksi nousi ylivoimaisesti Death Hawksin nimetön kakkosalbumi. Ulkomaisten sarjassa voiton vei Daft Punkin Random Access Memories ja metalli-sarjassa kärkeen nousi Oranssi Pazuzun kolmoslevy Valonielu.

Top 20 -listat löytyvät kokonaisuudessaan tänään ilmestyneestä Soundista 12/2013. Lehdessä on myös voittajan haastattelu, vuosikatsaus sekä artistien top-listoja.

Kärkisijat näyttävät tältä:

SUOMI

1. Death Hawks: Death Hawks
2. Minä Ja Ville Ahonen: Mia
3. Risto: II
4. J. Karjalainen: Et ole yksin
5. Tuomari Nurmio: Dumari & Spuget

ULKOMAAT

1. Daft Punk: Random Access Memories
2. Nick Cave & The Bad Seeds: Push The Sky Away
3. Prefab Sprout: Crimson/Red
4. Bill Callahan: Dream River
5. My Bloody Valentine: MBV

METALLI

1. Oranssi Pazuzu: Valonielu
2. Carcass: Surgical Steel
3. Ghost: Infestissumam
4. Medeia: Iconoclastic
5. Ranger: Knights Of Darkness

RETRO

1. The Clash: Sound System
2. Fleetwood Mac: Then Play On
3. Kumma Heppu & Lopunajan Voidellut: Missit
4. The Leo Bugariloves: Hits & Misses Compilation 1988-2000
5. Nirvana: In Utero 20th Anniversary Edition

ÄÄNESTÄ:
Osallistu Soundin suureen vuosiäänestykseen ja voita upeita palkintoja!

KUUNTELE:
Soundin toimittajien bubbling under -soittolista.

 

Tähän liittyvät jutut

Loverman vielä voimissaan – Nick Caven merkkialbumista 20 vuotta

Nick Cave & The Bad Seeds soitti viime kesän Flow-festivaaleilla yhden vuosituhannen vaikuttavimmista keikoista Suomessa. Tänään on kulunut kaksikymmentä vuotta australialaisten klassisiin albumeihin lukeutuvasta Let Love In -levystä.

Ilmiön taustapiruilta uusi festari

Turun Ruissalon vanhalla telakka-alueella järjestetään heinäkuussa uusi vaihtoehtomusiikkitapahtuma. H2Ö-festivaalin ohjelmistossa ei genrerajoihin tuijoteta.

Laulun paikka: Risto – Muistatko, kun tanssittiin

Soundissa 10/2013 käynnistyneessä Laulun paikka -juttusarjassa käydään paikoissa, joista laulut kertovat. Tuore Teosto-palkinnon voittaja Risto Ylihärsilä kertoi sarjan neljännessä osassa laulusta nimeltä Muistatko, kun tanssittiin. Artikkeli on luettavissa nyt myös Soundin netissä.

Tuska Open Air -festivaalille saapuu melkoisia erikoisnimiä

Helsingin Suvilahdessa 27.– 29. kesäkuuta järjestettävä Tuska Open Air Metal Festival on kiinnittänyt ohjelmistoonsa myös hieman spesiaalimpaa metalliosaamista, sillä festivaalin lavoille kapuavat israelilainen Orphaned Land, taiwanilainen DieSear ja kiinalainen Ego Fall.Kotimaisia Tuska-nimityksiä ovat Lost Society, Mr. Peter Hayden, Cutdown, Psykoanalyysi, Cannibal Accident, Amendfoil, Shear ja Arion.Aikaisemmin varmistuneita esiintyjiä ovat mun muassa Dimmu Borgir, Anthrax, Emperor, Children Of Bodom, Carcass, Philip H.

Grungejätti soitti yllätyskeikan - tämä olisi ollut melkoinen iltama!

Seattle-legenda Nirvana "hyväksyttiin" osaksi Rock And Roll Hall Of Famea torstaina 11. huhtikuuta ja yhtye myös soitti muutaman biisin New Yorkin Brooklynissä järjestetyssä juhlatilaisuudessa.Vähän kovempi setti starttasi muutamaa tuntia myöhemmin (aamukahdelta Yhdysvaltain aikaa) läheisessä Saint Vitus -klubissa, kun Dave Grohl, Krist Novoselic ja Pat Smear heittivät 19 biisin setin noin 250 kutsuvieraan läsnäollessa. Nirvanan solisteina toimivat Joan Jett, Kim Gordon, Annie Clark (St. Vincent), John McCauley (Deer Tick) ja J. Mascis (Dinosaur Jr). Settilista oli seuraava:01.

Grungelegenda nousi lavalle - solisteinaan erikoisnaisia... Eikä unohdeta Kissiä!

Nirvana hyväksyttiin osaksi rock and rollin kaanonia, kun yhtye nousi osaksi Rock And Roll Hall Of Famea torstaina 10. huhtikuuta. Nirvanan Dave Grohl, Krist Novoselic ja Pat Smear myös esiintyivät tilaisuudessa ja soittivat biisit Smells Like Teen Spirit, Aneurysm, Lithium ja All Apologies. Solisteina toimivat Joan Jett, Kim Gordon, St. Vincent ja Lorde.Tässä ensimmäinen videopätkä (lisää tulossa):Myös Kiss nousi (viimein) osaksi Rock And Roll Hall Of Famea. Kaikista viime vuosien ja viime viikkojen erimielisyyksistä huolimatta miesten puheet olivat varsin lämpimiä:

Ristolle Teosto-palkinto

Risto Ylihärsilä on saanut yhdettätoista kertaa jaetun Teosto-palkinnon. Lauluntekijä palkittiin sävellyksistään ja sanoituksistaan 25 000 eurolla.