Soundin toimittajat valitsivat: Vuoden 2013 parhaat albumit | Soundi

Soundin toimittajat valitsivat: Vuoden 2013 parhaat albumit

Soundin toimittajat ovat äänestäneet vuoden 2013 parhaat albumit. Vuoden parhaaksi kotimaiseksi albumiksi nousi ylivoimaisesti Death Hawksin nimetön kakkosalbumi. Ulkomaisten sarjassa voiton vei Daft Punkin Random Access Memories ja metalli-sarjassa kärkeen nousi Oranssi Pazuzun kolmoslevy Valonielu.

Top 20 -listat löytyvät kokonaisuudessaan tänään ilmestyneestä Soundista 12/2013. Lehdessä on myös voittajan haastattelu, vuosikatsaus sekä artistien top-listoja.

Kärkisijat näyttävät tältä:

SUOMI

1. Death Hawks: Death Hawks
2. Minä Ja Ville Ahonen: Mia
3. Risto: II
4. J. Karjalainen: Et ole yksin
5. Tuomari Nurmio: Dumari & Spuget

ULKOMAAT

1. Daft Punk: Random Access Memories
2. Nick Cave & The Bad Seeds: Push The Sky Away
3. Prefab Sprout: Crimson/Red
4. Bill Callahan: Dream River
5. My Bloody Valentine: MBV

METALLI

1. Oranssi Pazuzu: Valonielu
2. Carcass: Surgical Steel
3. Ghost: Infestissumam
4. Medeia: Iconoclastic
5. Ranger: Knights Of Darkness

RETRO

1. The Clash: Sound System
2. Fleetwood Mac: Then Play On
3. Kumma Heppu & Lopunajan Voidellut: Missit
4. The Leo Bugariloves: Hits & Misses Compilation 1988-2000
5. Nirvana: In Utero 20th Anniversary Edition

ÄÄNESTÄ:
Osallistu Soundin suureen vuosiäänestykseen ja voita upeita palkintoja!

KUUNTELE:
Soundin toimittajien bubbling under -soittolista.

 

Tähän liittyvät jutut

Supermassive vauhdissa: eräänä kohokohtana Circle vastaan Circle -spektaakkeli

Supermassive-sisäfestivaali on parhaillaan käynnissä Helsingin eri klubeilla ja Soundi nostaa erääksi tapahtuman huipennuksista porilaisryhmä Circlen erikoisen Circle vs. Circle -konsertin Helsingin Tavastialla 23. lokakuuta.- Keikka jatkaa Circle/Falcon (ex-Circle) -touhuja ja tämä konsertti on askel kohti yritysmaailmastakin tuttua fuusioitumista. Supermassiven järjestäjät kysyivät spesiaalikeikkaa ja ehdottivat soitettavaksi Circlen 90-luvun materiaalia. Ajattelimme kuitenkin odottaa vielä muutamia kymmeniä vuosia ja täräyttää vasta sitten livesetin toivebiisejä ja -levyjä.

Maanantaista viis – kolme hyvää syytä nähdä St. Vincent keikalla

Yhdysvaltalaisartisti St. Vincent eli Annie Clark esiintyy tänään Helsingin The Circuksessa. Poimimme kolme hyvää syytä nähdä keikka, vaikka onkin maanantai.

Levyostoksille, mars! Suomalaisen musiikin viikko starttaa tänään

Tänään starttaa neljättä kertaa järjestettävä Suomalaisen musiikin viikko. Tämän vuoden erikoisuutena ovat aiempia vuosia runsaampi vinyylitarjonta joukossaan muutamia kiinnostavia uudelleenjulkaisuja.Alla muutamia tärppejä 16.-26.10. järjestettävän kampanjan vinyylitarjonnasta:Juice Leskinen & Coitus Int: Per Vers, Runoilija40-vuotias klassikko palaa vinyylille mukanaan alkuperäinen Juho Juntusen sarjakuva.Tuomari Nurmio & Köyhien Ystävät: Kohdusta hautaanTänä vuonna 35-vuotta täyttävä Johanna Kustannus aloitti julkaisutoimintansa juuri tällä mestariteoksella.

Rakkautta & Anarkiaa lähestyy – tarjolla herkkuja musiikin ystäville

Helsingissä 27. kertaa järjestettävä Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali käynnistyy viikon päästä. Poimimme kymmenen suositusta festarin musiikkielokuvatarjonnasta.

Foo Fighters ei usko rock 'n' rollin kuolleen, toisin kuin Gene Simmons

Gene Simmons ilmoitti juuri Esquire-lehden haastattelussa, että "rock on viimeinkin kuollut". ("But for performers who are also songwriters — the creators — for rock music, for soul, for the blues — it's finally dead"). Kissin basistilaulaja viittaa kommentillaan muun muassa musiikin laittomaan jakeluun internetissä.

No jopas! Uutta Nick Cavea kuultavana

Laatumusiikkia torstai-iltaan! Kaksi uutta Nick Cave & The Bad Seeds -kappaletta linjoilla.

Ole soittavinasi ja näytä hyvältä - Mainettaan paremmat soittovideot

Soittovideot, nuo musiikkivideomaailman matalimmat aidat ja likaisimmat sylkykupit.Yleisen käsityksen mukaan soittovideoita tehdään silloin, kun kellään ei ole muutakaan ideaa tai kun halutaan päästä halvalla. Totta on, että soittovideot ovat toki maineensa ansainneet, mutta ne ovat myös paljon muuta.