Artisti: Ghost

Ghost on näemmä päässyt sille tasolle, että muut bändit julkaisevat omia versioitaan bändin tuotannosta

Siinä vaiheessa voit muusikkona katsoa asemasi aika vakiintuneeksi, kun muut artistit valitsevat juuri sinun biisejäsi cover-ohjelmanumeroikseen. Belgialainen Off the Cross teki tällä tavalla Ghostille ja pyysi mukaan vielä kollegoitaan muun muassa Epicasta, Abortedista ja Eluveitiestä. Lopputuloksena kuullaan isolla porukalla tallennettu koronaversio Dance Macabre -hitistä, ja hyvinhän tämä ryhmä hommansa hoitaa. Kuuntele alempaa.

Vodkavalmistajan kanssa riitoihin ajautuneen Ghostin edustaja kommentoi kohua: ”Kyseessä on normikäytäntö”

Raportoimme äskettäin ruotsalaisen Ghost-yhtyeen ja brittiläisen vodkavalmistajan välisestä kiperästä riitatilanteesta. Juomayhtiö nimittäin kertoi orkesterin edustajien uhkailleen yhtiötä oikeustoimilla, tuolloin vielä erittelemättömästä syistä.

Ghost sai uuden riitakumppanin – vodkavalmistaja tylyttää bändiä suorasanaisesti sosiaalisessa mediassa

Tobias Forgen maine sai tunnetusti taannoin kolauksen, kun Ghostin kokoonpanossa aiemmin soittaneet muusikot haastoivat hänet oikeuteen bändin varojen epäreilusta jakamisesta ja bändin omimisesta sooloprojektiksi. Tämä riita on nyt alkanut kallistua Forgen eduksi, ja yleisö näyttää hyväksyneen ajatuksen Ghostista samantyyppisenä Forgen nimikkoprojektina kuin mitä vaikkapa Nine Inch Nails on Trent Reznorille. Vaan nytpä tulee julki taas uusia, Forgen kannalta hivenen kiusallisia syytöksiä – ja tällä kertaa yllättävältä taholta.

Lordi-kippari kertoi mielipiteensä Ghostista – ”Diggaan imagosta, mutta musiikki ei uppoa”

Ghost on bändi, joka jakaa mielipiteitä. Monet suorastaan rakastavat sen leikittelyä okkultismikuvaston kanssa ja musiikin häpeilemättömän tarttuvia pop-koukkuja, kun taas toiset eivät voi sietää hevibändiksi mielletyn aktin näennäistä keveyttä ja show-elementtejä alati ”vaihtuvine” laulajineen. Lordi-yhtyeen nokkamies Mr. Lordi kertoi oman näkemyksensä ruotsalaisista, vähemmän hirviömäisistä, naamiokollegoistaan Duke TV:n tuoreessa haastattelussa.

Cardinal Copia on poissa, eläköön Papa Emeritus IV! Ghost esitteli uusimman keulakuvansa

Ghost on mitä selvimmin valmis kääntämään uuden sivun urallaan. Yhtye sai eilen 3. maaliskuuta Mexico Cityssä maailmankiertueensa päätökseen, ja viimeisen keikan kunniaksi esiteltiin myös bändin seuraava johtohahmo. Prequelle-albumin (2018) ajan yhtyeen keulilla nähty Cardinal Copia sai tehdä tilaa Papa Emerituksen neljännelle inkarnaatiolle.

Tobias Forge muistelee Ghostin huonointa keikkaa: ”Olin että työntäkää tämä show hanuriinne”

Ghost saattaa olla rockmaailman kuumin nousija tällä hetkellä, mutta aina ei mene tälläkään bändillä putkeen. Kerrang kasasi yhteen eri artistien kertomuksia heidän uransa kehnoimmista keikoista, ja Ghostin tapauksessa sellainen löytyi ”tarkemmin määrittelemättömästä Euroopan maasta”, missä Ghost oli joskus lämmittelemässä Iron Maideniä.