Artisti: Nirvana

Vuonna 1989 pienen levykaupan nurkassa soitti uusi bändi nimeltä Nirvana – tältä homma kuulosti

Tiesitkös, että Nirvana oli 1980–luvun lopussa hetken aikaa nelimiehinen bändi? Alempana löytyy ihan videomuotoistakin todistusaineistoa asiasta. Kun yhtye valmistautui promotoimaan juuri äänitettyä Bleach-esikoislevyään, Kurt Cobain päätti, että bändiin tarvittiin toinen kitaristi. Pesti annettiin Jason Evermanille, joka oli kustantanut jo Bleachin levytysurakkaa. Evermanin ura Nirvanassa jäi lopulta lyhyeksi, ja kun mies kokeili siipiään vielä Soundgardenissa ja parissa muussa kokoonpanossa, hän vaihtoi uraa Yhdysvaltain asevoimien puolelle.

Vuosikymmenten metelöinti on tehnyt tehtävänsä – Dave Grohl kertoo kuulonsa käytännössä tuhoutuneen

Dave Grohl on päällisin puolin varsin aurinkoisen oloinen kaveri, mutta eipä taida kaikki olla aivan ruusuisesti hänenkään elämässään. Foo Fighters -johtaja vieraili hiljattain radiotähti Howard Sternin vieraana, ja Grohl kertoi lähetyksessä varsin pahasta kuulo-ongelmastaan. Kaikki nämä vuodet treenikämpillä ja keikoilla ovat tehneet tehtävänsä.

Dave Grohl on kaikkialla, mutta mitä puuhaa Krist Novoselic? Nirvana-basisti antoi kiintoisan tilannepäivityksen

Jos satut seuraamaan lainkaan läntisen maailman musiikkimedioita, et voi olla törmäämättä Dave Grohlin naamaan päivittäin. Grohl on ollut viime aikoina erityisen runsaasti esillä promotoimassa tulevaa Studio 666 -elokuvaa, mutta nyt kävi ilmi, ettei hän ole ainoa Nirvanassa vaikuttanut muusikko, joka työstää uutta projektia: myös Krist Novoselic on pysytellyt kiireisenä.