Artisti: Tuomari Nurmio

Pois tuohivirsut, kansallispuvut ja koululaisten rääkkääminen – Tuomari Nurmiolla on kiinnostavia suunnitelmia

Tuleeko sinulle Kalevalasta ja kansanrunoudesta mieleen ensimmäiseksi äidinkielen tuntien pakolla suoritetty pänttääminen, tympeät juhlapuheet ja nuottipaperin makuinen kansantanhu? Jos näin on päässyt käymään, Tuomari Nurmiolla on työn alla juuri sinulle suunnattu projekti. Nurmio haluaa antaa Kalevalalle kunnon virtapiikin ja nostaa kansanrunouden korkeampaan arvoon.

Voit juosta, mutta et paeta, sillä Jumala niittää syntiset – Tuomari Nurmio ja Knucklebone Oscar gospel-ikivihreän kimpussa

Hyvät naiset ja herrat, tässä se nyt on. Kuten eilen julkaistussa haastattelussa uhkasimme, Knucklebone Oscarin ja Tuomari Nurmion yhteisen gospel-projektin ensimmäinen musiikkivideo saa ensiesityksensä Soundin verkkosivuilla. Klikkaa yläpuolelta video päälle ja katso, mitä kaverit ovat saaneet aikaiseksi.

Sorrettujen lauluja esittämässä – Tuomari Nurmio ja Knucklebone Oscar kertovat, miten he päätyivät gospel-saarnaajiksi

Maaliskuun lopussa uutisoimme Knucklebone Oscarin ja Tuomari Nurmion yhdistäneen voimansa Judge Meets the King -ep:lle, jolla kaksikko tulkitsee vanhan ajan tulisieluista gospelia. Ep tulee julki 19. toukokuuta, ja huomenna saadaan nähtäväksi projektin ensimmäinen musiikkivideo. Pitäkää silmällä tätä kanavaa, video saa ensi-iltansa Soundin välityksellä!

Kun kuningas kohtasi tuomarin: Knucklebone Oscar ja Tuomari Nurmio syöksevät yhdessä tulta ja tulikiveä

Iloisia uutisia juurimusiikin ystäville: vanhojen pahojen aikojen musiikin päälle ymmärtävät Knucklebone Oscar ja Tuomari Nurmio julkaisevat yhdessä ep:n. Nyt ei kuitenkaan tykitellä sen paremmin rokettirollia kuin bluesiakaan, vaan mennään vielä pidemmälle – aina mustan gospelin äärelle saakka.