Artisti: Tuomari Nurmio

Suomi, maailman onnellisin maa? Tuomari Nurmio ei ajatusta purematta niele, mikä kuuluu uudella singlellä

Suomi on Maailman onnellisuusraportin mukaan jo neljättä vuotta peräkkäin maailman onnellisin maa. Hieno homma, mutta vähän kulmia kohotellen tämä tieto on otettu Suomessa vastaan. Ei tarvitse meinaan montaa sekuntia seurata sosiaalisen median keskusteluja tai lukea uutisten kommenttiketjuja, kun alkaa ajatella, että jos tällaista on onnellisuus, millaista tykitystä se onnettomuus mahtaa sitten olla.

HS: Tuomari Nurmio lopettaa uuden tuotannon säveltämisen, tulossa vielä muutama laulu

Jahas, yksi merkittävä luku suomalaisen populaarimusiikin historiassa näyttää lähenevän loppuaan. Helsingin Sanomat jututti Tuomari Nurmiota, ja pitkässä haastattelussa muun muassa kerrotaan, että Nurmio aikoo lopettaa uusien kappaleiden säveltämisen.

Pois tuohivirsut, kansallispuvut ja koululaisten rääkkääminen – Tuomari Nurmiolla on kiinnostavia suunnitelmia

Tuleeko sinulle Kalevalasta ja kansanrunoudesta mieleen ensimmäiseksi äidinkielen tuntien pakolla suoritetty pänttääminen, tympeät juhlapuheet ja nuottipaperin makuinen kansantanhu? Jos näin on päässyt käymään, Tuomari Nurmiolla on työn alla juuri sinulle suunnattu projekti. Nurmio haluaa antaa Kalevalalle kunnon virtapiikin ja nostaa kansanrunouden korkeampaan arvoon.