Artisti: Nick Cave & The Bad Seeds

Hyvät naiset ja herrat, olemme saaneet tänään uuden Nick Cave -albumin keskuuteemme

Näin onnellisesti siinä nyt kävi, että maailmaan on äkkiarvaamatta ilmaantunut upouusi Nick Cave and the Bad Seeds -albumi. Tai ei aivan äkkiarvaamatta, mutta melkein: Ghosteen-levyn julkaisusta tiedotettiin niinkin hyvissä ajoin kuin pari viikkoa sitten. Iloisempaa yllätystä on vaikea keksiä, hyvä!

Sitten jotain yllättävää: Snoop Dogg teki oman versionsa aidosta Nick Cave -klassikosta

Kuinka sujuu räppäri Snoop Doggilta Nick Caven tuotanto? Nyt saadaan vastaus tällaiseenkin epätodennäköiseen kysymykseen, kun Snoop on päässyt mukaan tv-sarja Peaky Blindersin uusimmalle tuotantokaudelle. Ohjelman tunnusmusiikiksi napattu Red Right Hand -biisi on ollut sarjassa ahkerassa kulutuksessa, kun siitä on kuultu vuosien mittaan tulkinnat esimerkiksi Jarvis Cockerilta, PJ Harveylta ja Iggy Popilta. Tuorein versio on sitten länsirannikon rap-kunkun käsialaa. Kuuntele yläpuolelta.

Nick Cave työstää uutta levyä – tuoreiden lausuntojen perusteella on syytä olla innoissaan

Nick Caven viimeisin albumi Skeleton Tree oli (2016) lohduton kokemus – artistin pojan kuoleman tuoma suru kuului kappaleissa painostavan selkeästi. Millaista levyä voi lauluntekijältä sitten odottaa seuraavaksi? Tuotoksen tyylistä ei ole vielä mitään tietoa, mutta ainakin Cave itse vaikuttaa olevan uusista kappaleista innoissaan.