Mainos: Festarikesä on täällä – Näillä vinkeillä kesän festarireissusi onnistuu varmasti

Kesä on kohta kauneimmillaan, ja hyvästä musiikista elämyksiä hakevalle parasta Suomen suvessa on festivaalit. Jotta festarireissu onnistuu, ja haluat välttää yllättävät ongelmatilanteet, niin on syytä painaa mieleen muutama käytännön vinkki.
27.4.2023 11:01

Mainos: Kivra

Festareita järjestetään tänäkin kesänä täyttä häkää ympäri Suomen. Niitä löytyy jokaiseen makuun, oli lempigenresi sitten hevi, indie, pop, folk tai vaikkapa klassinen.

Myös tapahtumapaikkoja on laidasta laitaan. Musiikista voi nauttia täysin siemauksin kotoisissa kylätapahtumissa tai jättikonserteissa tuhansien kuulijoiden kanssa. Festareilla voi vierailla urbaanissa kaupunkiympäristössä tai kauniissa luonnonmaisemissa.

On hyvä kuitenkin muistaa, että oli kohde mikä tahansa, tulee reissuun valmistautua hyvin. Käytännön vinkit onnistuneeseen festarireissuun tarjoaa digipostipalvelu Kivra.

Mikä ihmeen Kivra?

Kivra on ilmainen digipostipalvelu, jolla voi vastaanottaa ja tallentaa tärkeitä dokumentteja yhteen sovellukseen helposti löydettäväksi. Olivatpa ne sitten tapahtumalippuja tai muita tärkeitä arjessa säilytettäviä dokumentteja, ne kaikki voi säilyttää Kivrassa.

Kaikki Tiketin kautta ostetut liput voi vastaanottaa ilman toimitusmaksua suoraan Kivraan. Voit myös ladata mistä vaan ennakkoon ostetut liput ja kaikki muutkin tallessa pidettävät dokumentit sovellukseen itse. Kivrasta liput on helppo näyttää festareilla saavuttaessa.

Kivra tekee kesällä yhteistyötä Ilosaarirockin, Blockfestin, Provinssin sekä Ruisrockin kanssa. Näyttämällä lippuasi tai Provinssin Kivra Passia Kivrasta, saat etuja ja alennuksia jo ennen festareita sekä festarialueella. Festareilla etuja myöntävät ravintolat ja muut myyntipaikat ovat merkittyinä Kivra-tunnuksella. Lisäksi Ilosaarirockissa Kivrasta lippua näyttämällä voi myös valita Vihreän väylän ripeämpään ja yllätykselliseen rannekkeen vaihtoon. Vihreällä väylällä rannekkeenvaihdossa voi voittaa lipulleen yllätyksenä VIP-upgreidauksen.

Kivran lataaminen ja käyttö on kuluttajille täysin ilmaista. Mikä parasta, niin Kivra toimii myös offline-tilassa, joten huonotkaan verkkoyhteydet eivät ole este lippujen näyttämiselle ja käyttämiselle Kivrasta.

Näin otat Kivran käyttöön

  1. Lataa sovellus puhelimesi sovelluskaupasta tai mene kivra.fi/festarit
  2. Rekisteröidy verkkopankkitunnuksilla ja sähköpostiosoitteella (käytä samaa, jolla olet ostanut lippuja Tiketti.fi -verkkokaupasta.)
  3. Vahvista sähköpostiosoitteesi sähköpostiisi saapuneella linkillä
  4. Valmista! Saat aiemmin Tiketistä ostamasi edelleen aktiiviset liput automaattisesti jälkitoimitettuna Kivraan, mutta voit myös ostaa jatkossa liput Kivra-toimituksella.

Kivran vinkit onnistuneeseen festarireissuun

1. Osta lippu ja pidä se helposti saatavilla koko festarien ajan

Osta tapahtumalippu verkkokaupasta sähköisellä toimituksella, joko Kivraan tai sähköpostiin, riippuen lippukaupan toimitustapavalikoimasta, näin lippu on helpompi pitää tallessa kuin tulostettu lippu.

2. Kuljetus

Matkaliput kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä suosituimmat juna- ja bussikyydit täyttyvät pian. VR:n tapahtumajuniin voit tutustua Junalla tapahtumiin -verkkosivulla. Kysy myös kavereiltasi, onnistuisiko kimppakyyti. Jos festarit järjestetään lähellä, niin polkupyörä tai sähköskuutti on kesäinen vaihtoehto. Vältä omalla autolla liikkumista pysäköintitilan rajallisuuden vuoksi. Muistathan, että kaikki matkadokumentit voit tallentaa Kivraan.

3. Majoitus

Teltta, hotelli, vai jotain siltä väliltä. Vaihtoehtoja riittää, mutta suosituimmat ja edullisimmat vaihtoehdot täyttyvät nopeasti. Aitoon festaritunnelmaan pääsee telttamajoituksessa, mutta toiset arvostavat hotellien tarjoamia mukavuuksia. Myös majoitusvahvistukset ja -liput saat kätevästi talteen Kivraan.

4. Varustus

Suomen kesä voi yllättää. Aurinkoinen ja lämmin sää on tietenkin parasta, mutta älä anna sateen pilata festarifiilistä. Kumisaappaat ja sadetakki kuuluvat jokaisen festarikävijän varustukseen.

5. Aurinkovoiteet

Kannattaa toivoa parasta ja odottaa aurinkoinpaisteisia festaripäiviä. Aurinko säteilee Suomen kesässä intensiivisesti ja myöhäiseen iltaan saakka. Ihon palaminen ei ole leikin asia, joten pitkiin festaripäiviin kannattaa varautua aurinkovoiteilla.

6. Varavirta

Kännykät ovat monilla festareilla ahkerassa käytössä. Kuvaa ja videoita on kiva ottaa muistoksi ja jakaa niitä sosiaaliseen mediaan. Siinä puuhassa voi akku kuitenkin hyytyä yllättävän nopeasti. Ja jos toiselle puolelle festarialuetta lähteneihin kavereihin on saatava yhteys, niin puhelimessa olisi paras olla virtaa. Kannattaa ottaa siis varavirtalähde mukaan.

7. Vesitiivis kotelo

Älypuhelin kannattaa pitää kuivana. Rankkasateen iskiessä tai spontaaneissa vesileikeissä vesitiivis kotelo on kännykälle paras paikka.

8. Viltti/istuinalusta

Festareilla on mukava vaellella, mutta välillä on mukava istahtaa alas nauttimaan musiikista tai kavereiden seurasta. Silloin oma pehmike on mukava lisä: viltti, tyyny tai retkialusta.

9. Nesteytys

Nesteytyksestä on syytä pitää huolta Suomen suvessa, eikä nyt puhuta alkoholista. Ota oma vesipullo mukaan festareille ja selvitä, mistä löytyy vesipisteet.

10. Käteinen

Nykyään lähes kaikkialla käy maksuvälineenä kortti tai digimaksu. Joskus voi kuitenkin käydä niin, että yhteydet tökkivät tai tulee teknisiä ongelmia. Niiden tilanteiden varalle kannattaa ottaa jonkin verran käteistä rahaa mukaan.

11. Ensiapu

Reissussa voi sattua vahinkoja ja haavereita. Ota ainakin muutama laastari mukaan. Jos tarvitset ensiapua, niin hyvin järjestetyiltä festareilta löytyy alan ammattilaisia ja ensiapupisteitä.

Bonusvinkki

Aina kannattaa kytätä tarjouksia. Useat festariliput ovat edullisempia vielä toukokuun loppuun saakka, ja hinta kallistuu 1.6. alkaen. Ole nopea!

Näitä festareilta saat Kivrasta lipun tai Kivra Passin näyttämällä erikoisetuja:

Lisää luettavaa