Demoefekti 29/2023

Tällä kertaa Demoefektissä Venkulit, Attitude, Talking Deaf ja Mechtild.
3.6.2023 14:51

VENKULIT

Porin Venkulien Viimeistä kertaa alkaa niin erinomaisella melodisella kitaransoitolla, että odotukset biisiä kohtaan kasvavat intron aikana. Biisin retrohenkinen suomirock todellakin lunastaa ne odotukset. Melodisesti biisi on aivan mainio ja kunnioittaa suomalaista musiikkiperinnettä. Laulaja on myös erittäin hyvä. Kun moderni kasariretroilu usein keskittyy 80-luvun syntikka- ja rumpusoundeihin, vangitsee Venkulit aikakauden melodiat ja yleisen fiiliksen. Vaikea sanoa onko tälle tarvetta vuonna 2023, mutta toivottavasti on. Aivan loistava bändi ja kirkkaasti viikon paras.

facebook.com/Venkulitband

ATTITUDE

Riihimäen Attituden Lähiöhelvetti kertoo nimensä mukaisesti vähävaraisen alkoholistin elämästä lähiössä. Biisin rokkia ja hip hopia yhdistelevä ilmaisu tuntuu autenttiselta ja bändi osaa asiansa soitosta äänittämiseen. Lisäpisteet melankolisesta kitarasoolosta, joka pelkän soittotaitojen esittelyn sijaan kerrankin tuo biisiin jotain olennaista lisää. Kertsiä lukuunottamatta ilmaisu on melodisesti aika monotonista, mutta biisi on hyvin sävelletty ja tarttuva, eikä sisällä turhia osia.

attitudevirallinen.com

TALKING DEAF

Talking Deaf kertoo saatteessaan 1st of Novin olevan grungeimmasta päästä katalogiaan. Heti biisin alkumetreillä kuuleekin bändin kuunnelleen Nirvanansa, etenkin pelkistetymmän b-puoli -materiaalin. Nirvanan napakan soiton ja tuhtien soundien sijaan Talking Deafin ilmaisu on kuitenkin aika horjuvaa. Laulusuorituksen alkaessa bändi vie ilmaisuaan enemmän 80-luvun gootin ja post rockin suuntaan. Yhdistelmä voisi periaatteessa toimia hyvinkin, ja biisissä on ihan hyviä ideoitakin, mutta soiton ja soundien puolesta ollaan vielä niin alkutekijöissään ettei sävellys pääse oikeuksiinsa.

facebook.com/talkingdeaf

MECHTILD

Lappeenrannan Mechtild kunnioittaa rockin perinteitä 70-lukuisista riffeistä pitkiin hiuksiin ja leopardikuosivaatteisiin. Ainoa missä bändi on nykyaikaa ovat sen sanoitukset ja se on vähän valitettavaa. “Sä et edistä mun jaksamista” -tyylinen terapiakieli istuu vähän huonosti takovaan retro hard rockiin. Muutenkin soitto, laulu ja soundit ovat bändin parasta osaamista. Sanoitusten lisäksi paikallaan junnaavassa ja ylipitkässä sävellyksessäkin olisi vielä tekemistä. Soitto on kuitenkin kitarasooloja myöten laadukasta ja traditionaalista.

facebook.com/mechtildyhtye


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa