Black Sabbath ja Led Zeppelin mainittu – Santa Cruz kurottaa tulevalla levyllään uusiin suuntiin

29.1.2021 13:49

Kitaristi-laulaja Archie Cruzin kipparoima Santa Cruz julkaisee viidennen studioalbuminsa myöhemmin tänä vuonna. Levyn ensimmäinen single Moonchild ilmestyy 12. helmikuuta, mikäli aikatauluihin ei tule muutoksia.

– Tulevan pitkäsoiton ensimmäiset sessiot tapahtuivat Los Angelesissa, mutta Amerikkaan ei ole tässä maailmantilanteessa asiaa, joten aloimme miettiä muita vaihtoehtoja, Archie aloittaa.

– Sitten managerini keksi lyödä minut yhteen ruotsalaisen Andreas Werlingin kanssa. Hän on toiminut muun muassa In Flamesin managerina ja tuottanut esimerkiksi Mustaschia.

– Samalla kuvioihin tuli Oscar Nilsson, johon tutustuin vuonna 2015, kun Santa Cruz rundasi Amaranthen ja Engelin kanssa. Nilsson omistaa Göteborgissa Crehate-studion, ja nauhoitimmekin siellä kolme uutta biisiä. Kaikkiaan kasassa on nyt kuusi uutta kappaletta, ja sessiot jatkuvat Göteborgissa myöhemmin keväällä.

Kertoisitko hieman Moonchild-singlestä?

– Jenkeissä aikaisemmin tehdyt kappaleet soundaavat varsin tutulta Santa Cruzilta, mutta Ruotsissa syntynyt materiaali onkin sitten melko erilaista, Archie sanoo.

– Esimerkiksi Moonchild tarjoaa ”LA glam metalin” sijaan 70-lukulaista boogie rockia jostain Black Sabbathin, Led Zeppelinin, The Strokesin ja Jetin välimaastosta. Witchy Woman -henkisiin sanoituksiin taas ammensin tunnelmia esimerkiksi Fleetwood Macilta ja Eaglesilta.

Entä miltä Santa Cruzin kokoonpano näyttää tällä hetkellä?

– Minun lisäkseni mukana on rumpali Toxy Cruz. Tarkoitukseni on liidata hommaa David Coverdalen tai Dave Mustainen hengessä, eli pidän luovan kontrollin omissa näpeissä ja poimin muita muusikoita mukaan tarpeen vaatiessa. Ja jos porukka hitsaantuu tiiviisti yhteen ajan myötä, niin sitten se hitsaantuu!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 1/21.

Lisää luettavaa