Edesmenneen Scott Weilandin leski sanoo, ettei Stone Temple Pilots -solisti kuollut yliannostukseen – ”Haluan tehdä tämän selväksi”

19.6.2024 22:03

Stone Temple Pilots/Velvet Revolver -laulaja Scott Weilandin leski Jamie Wachtel Weiland vieraili hiljattain Appetite For Distortion -podcastin haastateltavana. Juttutuokion aikana Jamie sanoo, ettei edesmennyt miehensä .

”Mielestäni hän ei nauti ansaitsemaansa arvostusta”, Jamie kommentoi. ”Kun hän kuoli, kaikki pitivät sitä traagisena ja että hän oli ottanut yliannostuksen, mutta se ei pitänyt paikkaansa. Sitä yritin tähdentää. Hänellä oli huumeita veressään, joten kuolinsyyntutkija joutui merkitsemään sen yliannostukseksi. Totuus on, että Scott kuoli koska hänen sydämensä vasempaan kammioon johtava aortta oli 95%:sti tukossa. Se taas johtui 10 vuotta jatkuneesta heroiinin käytöstä, joka taas juontui koko aikuisiän kestäneestä ketjupolttamisesta. Hänen sydämensä pysähtyi. Oliko hänellä huumejäämiä veressään? Kyllä. Tiesinkö hänen käyttävän? En, sillä hän valehteli minulle, koska olin saanut hänet kiinni aiemminkin ja se johti aina riitelyyn, sillä olin raivoissani hänelle.”

”Muistan jopa jutelleeni kuolinsyyntutkijan kanssa Minnesotassa kun kaikki tapahtui, ja sanoin: ’Kuinka hän saattoi taas valehdella minulle tästä?'”, Jamie jatkaa. ”Kuolinsyyntutkija oli todella ystävällinen. Hän sanoi: ’Luulen ettei hän halunnut tuottaa sinulle pettymystä.’ Haluan tehdä selväksi, että kyse ei ollut yliannostuksesta. Hän ei käyttänyt heroiinia. Hän ei ottanut yliannostusta huumeista. Hänen sydämensä pysähtyi, koska se oli saanut kestää niin paljon aiemman huumeidenkäytön, tupakoinnin ja juomisen takia.”

Weiland löydettiin kuolleena kiertuebussistaan joulukuussa 2015. 48-vuotiaana kuolleen muusikon verestä löytyi ruumiinavauksessa jäämiä sekä huumeista että alkoholista.

Jamie Wachtel Weiland kommentoi haastattelussa myös laulajan kuoleman jälkeen osakseen saamaansa kritiikkiä.

”Ihmiset voivat sanoa mitä lystäävät siitä mitä tein tai jätin tekemättä”, Jamie toteaa. ”Totuus on, että minä suurimmaksi osaksi katsoin hänen peräänsä. Yritin yksin pitää hänet turvassa, rauhallisena ja saada hänet oikeiden lääkärien pakeille, lavalle ja treeneihin. Olin portinvartija kaiken suhteen. Se oli ihan vitun rankkaa. Joten jos puhumme ihmisten kommenteista minua, Scottia ja avioliittoamme kohtaan, kaikki voivat suksia vittuun, sillä he eivät olleet paikalla. He eivät tienneet. Kommentit ja arvosteleminen ovat todella alhaista ja tietämätöntä toimintaa.”

”Ja kaikki ne hirveät asiat mitä ihmiset sanovat Scottista, että hän oli nisti… Lopetin juttujen lukemisen vuosia sitten”, Jamie jatkaa. ”En lue kommentteja. En lue hänestä kirjoitettuja artikkeleita. En edes vilkaise niihin päin, koska ne ovat niin järkyttäviä, kaikki se tietämättömyys, negatiivisuus ja arvostelu. Se saa minut voimaan pahoin. Aiheuttaa ahdistusta. En siis lue niitä juttuja lainkaan.”

Lisää luettavaa