Ilouutisia messevien kitarariffien ystäville – Tony Iommi puuhaa uutta soololevyä

12.6.2024 21:47

Black Sabbath -kitaristi Tony Iommi työstää uutta soololevyä.

”Sävellän parhaillaan materiaalia omalle levylleni”, 76-vuotias heviveteraani paljastaa Full Metal Jackien haastattelussa. ”Se on jännittävää. Siihen ei liity paineita.”

”Teen juttuja kun siltä tuntuu, sillä minulla on luonnollisesti elämäkin elettävänä ja tykkään tehdä kaikenlaista”, Iommi jatkaa.

”Olen nauttinut säveltämisestä, aivan kuten Ozzinkin [Ozzy Osbourne] kanssa, kun tein pari raitaa hänen viimeisimmälle [sooloalbumilleen Patient Number 9:lle]. Oli hienoa työskennellä taas Ozzin kanssa.”

”Olen nykyään avoin kaikelle tuollaiselle”, Iommi lisää. ”Teen mitä eteen sattuu tulemaan.”

Kun Iommilta varmistellaan, onko hän työstämässä siis ihan kunnon pitkäsoittoa, vastaus on myöntävä.

”Teen levyn. Minulla on paljon materiaalia valmiina”, Iommi sanoo. ”Alamme nyt kokoamaan sitä yhteen, minä ja ääniteknikko. Se on ollut hauskaa.”

”Ja kuten sanoin, ei paineita. Voin vain tehdä sitä – sen ei tarvitse olla valmis ensi viikolla. Kaiken tapahtuneen myötä minun täytyy ottaa oma aikani asioiden kanssa.”

”Se on kuitenkin ollut hauskaa”, Iommi vakuuttaa. ”Ja siitähän tässä on kyse. Odotan innolla äänityksiä ja albumin ilmestymistä.”

Iommi on julkaissut tähän mennessä kaksi varsinaista sooloalbumia: vuoden 2000 Iommin sekä viisi vuotta myöhemmin ilmestyneen Fusedin. Tuorein Iommi-julkaisu on hajuvettä promotoinut Scent Of Dark -kappale. Lisäksi kitaristi oli viime vuonna mukana System Of A Down -laulaja Serj Tankianin ja Gibsonin toimitusjohtaja Cesar Gueikianin Deconstruction-biisillä.

Lisää luettavaa