Jättifestareilla käy kato: useita bändejä perunut esiintymisensä, boikotoivat tapahtuman sponsoria

13.6.2024 11:48

Neljä yhtyettä on perunut esiintymisensä perjantain alkavalla Doningtonin Download-jättifestareilla, jonka kattaukseen kuuluvat muun muassa Queens of the Stone Age, Pantera, Avenged Sevenfold, Machine Head, Fall Out Boy, Limp Bizkit ja Corey Taylor. Syy perumiseen on tapahtuman pääsponsoroihin lukeutuva Barclays-pankki, jolla on vahvoja siteitä Israelille aseita myyville yhtiöille, raportoi Stereogum.

Barclays-pankkia boikotoivien ja Download-esiintymisensä peruneiden bändien joukkoon lukeutuvat hardcore-yhtyeet Scowl, Speed ja Zulu sekä crossover thrash -yhtye Pest Control. Yhtyeet aikovat Downloadin sijaan soittaa perjantaina konsertin Palestiinan hyväksi.

Useat muusikot ja bändit ovat liittyneet Bands Boycott Barclays -liikkeeseen, jota vetävät muun muassa Massive Attack, Brian Eno ja Idles. Barclays on merkittävä sponsori useissa tapahtumissa kuten Isle of Wightissä, Latitudessa sekä keväisin järjestettävässä Great Escapessä, jonka viime toukokuun showcase-tapahtumasta vetäytyi yli 100 esiintyjää vastalauseena Barclaysille.

Lisää luettavaa