Lars Ulrich kommentoi uutta Metallica-levyä: ”Olimme varmoja, että se vuotaisi julki ennen aikojaan”

MediaPunch / BACKGRID / AOP

Metallica yllätti eilen kaikki julkistamalla yhtäkkiä sekä uuden albumin, kiertueen että biisin videoineen. Yllätys oli varsin mieluinen, sillä tuore Lux Aeterna on varsin asiallinen, aavistuksen Kill ’Em All -ajoilta tuoksahtava rytistys, ja samalla saatiin tieto kahdesta Suomen-keikasta. Aika hyvä päivä noin niin kuin marraskuiseksi maanantaiksi!

Kun uusi albumi on tuotu kansan tietoisuuteen, se tarkoittaa myös sitä, että Lars Ulrich nähdään varmasti aika monessa mediassa puhumassa aiheesta. Heti alkuun Ulrich vieraili Howard Sternin vieraana SiriusXM:llä ja kertoi, että uusi albumi syntyi osittain koronapandemian mahdollistamana. Haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.

”Olemme työstäneet uutta levyä viimeiset puolitoista vuotta – se on meidän lockdown-albumimme. Ja ensi kertaa uramme aikana emme ole puhuneet asiasta oikeastaan mitään. Siis ei ole ollut mitään lähtölaskuja, ’uusi levy on tulossa!’ -kuvioita tai muuta sellaista paskaa. Sen sijaan olemme pitäneet suumme kiinni aiheesta”, Ulrich sanoo.

Kun elämme vuotta 2022 ja salaisuuksien pitäminen on alati vaikeampaa – ainakin jos olet iso bändi ja työstät uutta levyä –, Metallica arveli yleisön kuulevan albumiuutiset ennen aikojaan epävirallisia reittejä. Vaan eipä sitten kuullut kuitenkaan. Iron Maiden sulki master-nauhansa kassakaappiin kuukausiksi, minkähänlaiseen ratkaisuun Metallica turvautui? Ulrich on joka tapauksessa tilanteesta yllättynyt:

”Olimme varmoja, että koko juttu vuotaisi julki. Mutta ei se helvetti soikoon vuotanut”, rumpali sanoo.

Mitä tulevaan kiertueeseen tulee, Metallica aikoo soittaa joka kaupungissa kaksi keikkaa, kummassakin konsertissa on erilainen settilista ja eri lämppärit. Vähän kuin pienoisfestivaali, siis.

”Ostat yhden lipun kahdelle keikalle, ja saat vastineeksi niin kutsutun ’ei uusintaa -viikonlopun'”, Ulrich sanoo. ”Saat kaksi sataprosenttisesti erilaista ja uniikkia keikkaa.”

Metallica esiintyy Helsingin Olympiastadionilla 7.6. ja 9.6. Kahden päivän liput tulevat myyntiin 2.12. Lippupisteessä alkaen hintaan 129 euroa. Soundi on keikkojen virallinen yhteistyökumppani. Uusi levy 72 Seasons julkaistaan 14.4.