Mikä on Ritchie Blackmoren kaikkien aikojen suosikkibändi? Vastaus saattaa yllättää

4.3.2024 09:49

Nytpä tuli hauska knoppitieto julki Ritchie Blackmoren Instagram-sivulla. Armoitettu kitarajumala vastailee videolla hänelle lähetettyihin kysymyksiin, ja yhdessä näistä haluttiin tietää, mikä on Blacmoren suosikkibiisi Abban tuotannosta. Varsinaiseen kysymykseen ei saatu vastausta, mutta sen sijaan Blackmore sanoo, että ruotsalaisjätti on hänen lempibändinsä.

”Niitä [hyviä kappaleita] on liian paljon. He ovat uskomattomia”, Blackmore sanoo.

”Tähän liittyy hauska tarina. Olimme Rainbow’n kanssa linnassa Ranskassa ja yritimme työstää Long Live Rock’n’Roll -levyä. Meillä oli tylsää ja istuimme takan äärellä – Cozy Powell, minä ja Ronnie James Dio. Meitä alkoi vähän ärsyttää, kun emme keksineet mitään ideoita.”

”Sitten Cozy sanoi: ’Ok, minun täytyy tunnustaa jotain.’ Me muut katsoimme häntä, hän nimittäin oli tavalliseen tapaansa juopotellut, ja kysyimme: ’Mitä sinun täytyy tunnustaa?’ Hän kysyi: ’Oletteko valmiit?’ Minä sanoin: ’Joo.’ Sitten hän sanoi: ’Minä pidän Abbasta.'”

”Vastasin siihen, että voi hyvä jumala, minäkin rakastan Abbaa. Sitten Ronnie sanoo, että niin hänkin. Niinpä olimme kaikki häpeissämme myöntäneet, että rakastimme Abbaa, koska eihän niin sopinut sanoa. Ja saman tien Cozy riensi hakemaan Abban biisejä ja soittamaan niitä. Kuuntelimme sitten tuntien ajan Abbaa siinä takkatulen äärellä. Meidän olisi pitänyt tehdä omia biisejämme, mutta oli paljon hauskempaa kuunnella Abbaa.”

”Minusta Abba oli paras bändi. Nuorenampana kuuntelin heitä koko ajan. Se oli niin melodista, ja se toimi niin hyvin. Se oli fantastista. He ovat varmaan kaikkien aikojen suurin lempibändini. Tiedän, että tämä on joissain piireissä epäcool asia myöntää. He ovat ihania.”

Mikäpä siinä, loistava bändihän tuo länsinaapurin ylpeys on! Katso Blackmoren alkuperäinen julkaisu alta. (EDIT: Juttua editoitu 11.51, ”Nuorenampana kuuntelin heitä koko ajan”)

Lisää luettavaa