Punkmuseo avaa ovensa Helsingin keskustassa – Avajaisnäyttely vie punkin sykkeeseen sydänmaille

Punkmuseo aukeaa 8. kesäkuuta.
24.5.2024 09:12

Muutaman vuoden ajan toiminut Suomen Punkmuseon kannatusyhdistys ry avaa Helsingissä Jaakonkatu 3:ssa sijaitsevaan Graniittitaloon Punkmuseon, jossa pääsee tutustumaan suomalaisen punk-kulttuurin eri muotoihin vaihtuvien näyttelyjen kautta. Punkmuseon avajaisia vietetään 8. kesäkuuta ja avajaisnäyttelynä toimii alkuvuodesta Keski-Suomen museossa esillä ollut suosittu Sydänääniä – Punkin sykettä keskellä Suomea 1977–1992 -näyttely. Avajaisiin on ilmainen sisäänpääsy.

”Punk rantautui Suomeen 1970-luvun lopulla ja iski lujaa nuorisoon. Nopeasti se valtasi myös sydänmaat, missä rock’n’roll oli pirun harvinaista. Pian punkkareita ja bändejä löytyi kaikkialta, Pihtiputaalta Mäntyharjulle ja Keuruulta Kuopioon. Punkissa tärkeää ei ollut täydellinen suoritus, vaan lupa toteuttaa itseään teknisistä taidoista tai lompakon paksuudesta riippumatta. Sydänääniä kertoo punkin tavasta tehdä asioita äänekkäästi ja suurella sydämellä. Esittelemme punkin historiaa tasapuolisesti kaikille: kyynisille punkveteraaneille, nörteille levynkeräilijöille ja akateemisille aikamatkailijoille”, kuuluu näyttelyn kuvailu.

Avajaisten jälkeen Punkmuseo on elokuun loppuun asti avoinna tiistaista perjantaina kello 12-18 ja arkilauantaisin kello 12-16. Punkmuseon jäsenet pääsevät sisään veloituksetta, muilta veloitetaan 5€ sisäänpääsymaksu. Punkmuseo on turvallinen tila.

Suomen Punkmuseon kannatusyhdistys ry:n Punkmuseo kerää, tallentaa ja arkistoi sekä digitoi suomalaista punk-kulttuuria sen eri muodoissa sekä esittelee kerättyä esineistöä ja kulttuuria monin eri tavoin ympäri Suomea. Punkmuseo julkaisee myös aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja musiikkia, sekä järjestää erilaisia tapahtumia. Pitäähän sitä välillä päästä juhlimaankin. Lähes koko toiminta-aikansa Punkmuseolla on myös ollut kaksi viikoittaista radio-ohjelmaa sekä podcast-sarja, joihin voit tutustua tästä.

Lisää luettavaa