Rushin Geddy Lee ja Alex Lifeson nähtiin pitkästä aikaa yhdessä lavalla varsin erikoisessa tilaisuudessa

Kitaristi Alex Lifeson ja laulaja-basisti Geddy Lee lavalla vuonna 2013.
Ullstein Bild / All Over Press

South Park -sarjan 25-vuotisjuhlissa nähtiin ja koettiin melkoisia yllätyksiä.

Keskiviikkona 10. elokuuta järjestettiin Denverin Red Rocks Amphitheatressa South Park -animaatiosarjan 25-vuotisjuhlaspektaakkeli. Juhlassa koettiin iso yllätys, kun lavalle kapusivat yhtäkkiä Rush-yhtyeen Geddy Lee ja Alex Lifeson – kaksikkoa kun ei ole juuri soittohommissa nähty sitten vuonna 2020 menehtyneen rumpali Neil Peartin kuoleman.

Leen ja Lifesonin esiintymistä pohjustettiin tv-ruuduilta näytetyllä pätkällä, jossa South Park -tyyliin animoitu kaksikko kertoi saaneensa kutsun ohjelman 25-vuotisjuhliin. Videon päätteeksi Lee ja Lifeson nousivat lavalle yhdessä Primus-yhtyeen sekä South Parkin luojien Matt Stonen ja Trey Parkerin kanssa esittämään Rushin Closer To The Heart -klassikkoa. Katso yleisöstä käsin kuvattuja videopätkiä esityksestä tuosta alempaa.

South Parkin Stone ja Parker tunnetaan kovan luokan Rush-faneina ja yhtye on myös seikkaillut sarjassa (15. tuotantokauden jaksossa Royal Pudding). Yhtye puolestaan käytti vuoden 2007 Snakes & Arrows -levyn kiertueella Tom Sawyer -kappaleen yhteydessä videointroa, jossa South Parkin päähahmot Stan, Kyle, Cartman ja Kenny soittavat kyseistä kappaletta autotallissaan.

South Parkin 25-vuotisjuhlatapahtuma kuvattiin ja se esitetään lauantaina 13.8. Comedy Centralilla. Taltiointi lisätään päivää myöhemmin Paramount+ -palveluun.