Sukupolvien kohtaaminen: Aliisa Syrjä ja Maija Vilkkumaa duetoivat Bond-tunnaria muistuttavalla biisillä

12.4.2024 12:13

Maija Vilkkumaa ja Aliisa Syrjä yhdistävät voimansa tänään julkaistulla yhteiskappaleella Mulle ei sovi tänään. Elokuvallinen single on myös Vilkkumaan uran ensimmäinen yhdessä kirjoitettu duettobiisi. Kuuntele kappale alempaa.

”Olen pitkään haaveillut duetosta, ja kun Kaiun Marja Kokko ehdotti yhteistyötä Aliisan kanssa, olin heti innoissani. Olin jo moneen kertaan kiinnittänyt huomiota uuteen herkkään ja tosi kiinnostavaan tekijään, jolta oli tullut jo kokonainen, näkemyksellinen albumikin ulos. Aliisalla on ihan oma ääni sekä laulajana että lauluntekijänä. Kiinnosti tosi paljon päästä tekemään yhdessä biisiä”, Vilkkumaa kertoo tiedotteessa.

”Kun mun A&R Pequ Nieminen soitti mulle, että sua kysyttäis tekeen biisi Maijan kanssa, kiinnostaako, olin mukana siltä seisomalta. Maija on yks mun suurimpia idoleita, totta kai halusin kirjottaa hänen kanssa! Musta tuntuu, että me ollaan molemmat saatu inspiroitua paljon toistemme tavoista tehdä. Ja ylipäätään tekemisen ohessa käydyt keskustelut elämästä ja musiikkialasta on ollut mulle tosi tärkeitä. Maija on hirveän tsemppaava, hauska ja lämmin tyyppi. Rakastan myös sitä kapinahenkeä, mitä Maijassa on”, Syrjä jatkaa.

Sävellyssessioissa syntyi Bond-henkinen tunnelmapala, jossa kaikki isosti ja suurella tunteella. Vilkkumaa on tiedotteessa Bond-kulmasta innoissaan.

”Olen aina harmitellut sitä, etten suomalaisena lauluntekijänä koskaan tule pääsemään tekemään Bond-tunnaria. Mutta tästä tuli ihan sellainen! Elokuvallinen ja lyyrinen teos, jossa taistelemme näkymättömiä voimia vastaan ja nousemme. Ehkä vähän entistä rikkinäisempinä, mutta nousemme silti. Biisissä soi tuska ja samaan aikaan valtava elämänhalu. Me sanomme kuolemalle: ei sovi tänään!”, kuvailee Maija.

Lisää luettavaa