Tampere-talossa järjestetään melkoinen Samuli Putro -juhla – myös Zen Café mainittu

20.2.2024 11:40

Mikäli satut olemaan Samuli Putron säveltaiteen ystävä, Tampere-talossa on 23. marraskuuta tarjolla melkoiset bakkanaalit. Tässä kunniakkaassa esittävien taiteiden mekassa on nimittäin järjestetty jo neljä kertaa Talossa-festivaalia, joka keskittyy joka vuosi eri kunniavieraan elämäntyön ympärille. Aikaisemmin festivaalin keskushahmoina ovat olleet Ismo Alanko, Kaija Saariaho, Eva Dahlgren ja valotaiteilija Mikki Kunttu, ja tällä kertaa keskiössä on sitten Putro.

Vuoden 2024 Talossa Samuli Putro -festivaalilla on luvassa kolme Tampere-talon Ison salin keikkaa sekä keskustelutilaisuus Zen Café -yhtyeen kanssa Maestrossa. Yhtyettä haastattelee musiikkitoimittaja Ilkka Mattila.

”Suosikkilajini on aina ollut se, että pystyisin kasvattamaan mahdollisimman intiimin tarinankerronnan sellaiseksi perseet ylös penkeiltä -hullutteluksi saman päivän aikana. Nyt kun mukana on vielä keskustelutilaisuuskin, niin voisin käyttää keikka-autoissa vuosia kiertänyttä lentävää lausetta: Skaala on mieletön”, Putro sanoo tiedotteessa.

Konserttipuolella Putro esiintyy ensin kitaran kanssa, sitten kvartetin kera ja kaiken huipuksi lavalle nousee ”Suomen coolein trio”. Viimeksi mainittu tietysti herättää runsaasti kysymyksiä siitä, nähdäänkö Zen Café paitsi jutustelemassa myös ihan oikeasti soittohommissa. Soundin saamien tietojen mukaan näin ei välttämättä ole asian laita, mutta mistäpä tuota varmuudella tietää. Katsotaan!

Tapahtuman liput tulevat myyntiin 23.2. Tampere-talon ja Lippupisteen myyntikanavissa. Yhdellä festivaalipulla pääsee kaikille kolmelle Ison salin keikalle. Päiväkahvit Zen Cafén kanssa -tilaisuuteen on myynnissä erillinen lipputuote, joka on tarjolla vain nopeimmille festivaalilipun ostaneille. Konserttilippujen hinnat ovat 49,90–69,90 euroa, ”Päiväkahvit Zen Cafén kanssa” -liput 5 euroa.

Talossa Samuli Putro -festivaalin ohjelma:
.
Klo 14–15, Maestro
Keskustelutilaisuus: Päiväkahvit Zen Cafén kanssa
.
Klo 16–16.45, Iso sali
Keikka: Kitaran kanssa
.
Klo 18–19, Iso sali
Keikka: Kvartetilla
.
Klo 20–21.15, Iso sali
Keikka: Suomen coolein trio

Lisää luettavaa