Trio Niskalaukaus juhlistaa menestyslevynsä parikymppisiä – kysyimme Timo Rautiaisen ennakkotunnelmat!

10.8.2022 22:26

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus julkaisi vuonna 2002 kolmannen studiolevynsä. Maineikas albumi sai nimekseen Rajaportti, ja sitä on tähän päivään mennessä myyty kymmeniä tuhansia kopioita.

Yhtye tekee levyn vuosijuhlan kunniaksi joitakin konsertteja, ja ”Rajaportti-kiertue” käynnistyy Helsingin Tavastialta 11. elokuuta. Seuraavana päivänä yhtye paneutuu Rajaportin painaviin tunnelmiin Turun Knotfest-tapahtumassa.

– Soitamme levyn kokonaisuudessaan, ja säilytämme myös biisijärjestyksen. Jos olemme aikoinaan miettineet oikean järjestyksen, ei kai sitä kannata lähteä muuttamaan tälläkään kerralla, hymähtää Timo Rautiainen.

– Klubikeikoilla vedämme toki muitakin biisejä orkesterin muilta levyiltä, mutta festareilla soittosuoritukselle varattu aika sanelee kaiken. Jos settiin ei mahdu muuta kuin Rajaportin biisit, sitten emme luonnollisesti soita muuta!

Rajaportilta löytyy muuten materiaalia, jota emme ole esittäneet koskaan aikaisemmin livenä, joten jännitystä on ilmassa. Onneksi olemme treenanneet!

Miltä ylipäänsä tuntuu juhlistaa kaksikymmentä vuotta vanhaa Rajaporttia?

– Hienoltahan se tuntuu, mutta samalla on todettava, että kylläpä aika rientää! Kaksikymmentä vuotta on vierähtänyt, mutta toisaalta minusta tuntuu siltä, että juurihan me julkaisimme tämän levyn… Se vanha ”aika rientää, kun on hauskaa” -sanonta näyttää siis pitävän paikkansa, sanoo Rautiainen.

Trio Niskalaukaus juhlii Rajaportti-albumin synttäreitä myös tulevan syksyn aikana. Keikkapäivät ja -paikat ilmoitetaan myöhemmin.

Lisää luettavaa