Tulistunut Arttu Wiskari peräänkuuluttaa järjen käyttöä, kertoo lomallaan sattuneesta karmeasta tilanteesta

24.5.2023 07:30

Arttu Wiskari julkaisi Facebook-seinällään suorapuheisen kirjoituksen, jossa tämä peräänkuuluttaa muilta ihmisiltä järjen käyttöä sekä moittii sitä, miten välinpitämättömiä ihmisistä on tullut ja millä tavalla jotkut käyttäytyvät vakavissa tilanteissa. Wiskarin painokkaan kirjoituksen taustalla on laulajan kohdalle osunut tapaus, joka sattui miehen ollessa perheensä kanssa lomareissulla.

”Tässä kun taivastellaan lasten kuvaamia videoita, jotka päätyvät sosiaaliseen mediaan niin kyllä me aikuisetkin ollaan välillä harvinaisen perseestä”, Wiskari aloittaa ja pahoittelee vihaisena kirjoittamansa julkaisun sävyä.

”Odotimme lentokenttäbussissa pääsyä terminaaliin. Bussi oli liikkeessä kun alkoi kuulumaan huuto ’auttakaa, hän ei ole humalassa’. En heti tajunnut mitä oli tapahtumassa, koska se kuului bussin etuosasta ja itse olin suurin piirtein keskellä bussia ja seisoin kasvot bussin takaosaa kohti. Ihmisiä oli myös niin paljon, että oli vaikea nähdä, mitä oli tapahtunut. Vaimoni havahdutti minut tilanteeseen sanomalla ’mene auttamaan’ ja kun käännyin näin pitkän tatuoidun miehen makaamassa kalpeana bussin lattialla. En tiennyt, mitä oli tapahtunut, mutta mies virkosi sen verran, että yritti nousta seisomaan. Pyysin häntä pysymään makuulla ja tiedustelin oliko hänellä esimerkiksi diabetes. Mitään sairauksia ei kuulemma kuitenkaan ollut. Hän makasi siihen asti bussin lattialla kunnes pysähdyimme terminaalin eteen. Annoin puolikkaan vesipullon hänelle ja hänen olo rupesi selkeästi paranemaan.”

”Linja-auto oli TÄYNNÄ ihmisiä, jotka katsoivat vierestä ja kun asiaa muistelee tarkemmin niin osaavampaa apua olisi varmasti löytynyt matkustajien joukosta. Kukaan ei silti tullut edes kysymään, että voisiko olla avuksi ja minä en valitettavasti ole kovinkaan pätevä auttamaan ihmistä, joka on pyörtynyt tai saanut sairaskohtauksen.”

Wiskari kertoo häntä suututtaneen myös se, miten joku kanssamatkustajista oli auttamisen sijaan ottanut tilanteesta kuvan kännykällään ja lähettänyt sen nimeltä mainitsemattomaan mediaan.

”Kaiken tämän keskellä joku on nähnyt parhaakseen ottaa kuvan tästä tilanteesta Toivottavasti 77€ lomakassan turvottaminen tuntui hyvältä suomibaarissa”, Wiskari lähettää suorat terveisen kuvaajalle.

”Miksi ihmiset eivät auttaneet? Pelottiko tatuoitu ihminen? Ajatellaanko, että me suomalaiset kaikki olemme aina kännissä lentokoneessa? Vai onko vain helpompi katsoa muualle? Tiedoksi: mies oli selvinpäin joten vaihtoehdot käyvät vähiin.”

”Olen vihainen ja pettynyt. Eilen opettelin istuttamaan kukkia ja tänään varaan itselleni paikan ensiapukurssille. En ikinä halua olla niin kateissa, että kuvaisin kun jollain on hätä. Tulevaisuudessa osaan auttaa paremmin”, Wiskari päättää kirjoituksensa.

Lisää luettavaa