”Homma lähti lapasesta vahingossa!” Haastattelussa odotetun paluun tekevä Jolly Jumpers

Jolly Jumpers, kolmikoista kovimpia. Petri Hannus, Keijo Pirkola ja Marko Leuanniemi.

Tätä paluuta on Suomen vaihtoehtorockympyröissä odotettu hartaasti. Vuonna 1980 Tyrnävällä perustettu ja vuonna 2009 kuopattu garage rock -trio Jolly Jumpers aktivoituu keikoille alkuperäisellä kolmikolla Petri Hannus (laulu, kitara), Marko Leuanniemi (basso) ja Keijo Pirkola (rummut).

Keikkojen lisäksi faneja hellitään vinyyliuudelleenjulkaisuilla. Ensin ilmestyy Hometown Hi-Fi (2004) ja myöhemmin Ruis (1998) Pupu’s Bistron ja Jukan Musiikin yhteisjulkaisuna. Kumpikaan ei ole ennen ollut saatavilla vinyyliformaatissa.

Soittelimme Petri Hannukselle saadaksemme vastauksen muutamaan mieltä askarruttaneeseen kysymykseen.

Oliko jokin selkeä syy sille, että Jolly Jumpers hajosi vuoden 2009 lopussa?

– Meillä oli tapana tehdä kevätkiertue Keski-Euroopassa ja sellaista oltiin suunniteltu myös keväälle 2010. Pidettiin miitinkiä jossa minä kerroin, että mitä kiertueen suhteen on työn alla. Mutta jätkät sanoivatkin, että he ovat keskenään päättäneet, että eipä lähdetäkään Keski-Eurooppaan. No, minä sanoin että eipä lähdetä sitten yhtään minnekään enää. Vitutti niin paljon, että päätin että koko bändi saa loppua. Sovitut keikat tehtiin kuitenkin ihan hyvässä hengessä.

”Vitutti niin paljon, että päätin että koko bändi saa loppua.”

– Sitä en rupea spekuloimaan, että mitkä jätkien syyt päätökseen olivat. Sellaisen väärinkäsityksen haluan kuitenkin korjata, että monet tuntuvat luulevan hajoamisen johtuneen siitä, että meillä olisi Juden (kahden viimeisen levyn kitaristi Arimatti Jutila) kanssa tullut riitaa, mutta se ei pidä paikkaansa.

Jude ei kuitenkaan ole mukana paluukeikoilla?

– Judenkin kanssa oli aiheesta puhetta, mutta jotenkin se oli alusta asti selvää että tehdään triolla. Siihen vaikutti luontevasti sekin, että nämä nyt tulevat uudelleenjulkaisut on trio-ajan levyjä. Mutta luulenpa, että Helsingin-keikalla Judekin tulee piipahtamaan lavalla ainakin yhteen biisiin.

Mikä toimi kimmokkeena Jolly Jumpersin paluulle?

– Homma lähti lapasesta vahingossa. Oltiin sovittu Poriin Validi Karkia -klubille keikka Pettusville Alabaman kanssa, ja mietittiin että mikä bändi olisi sopiva kimppaan. Heitin vitsinä, että Jolly Jumpers! Soitin kuitenkin jätkille että mennäänkö, ja he olivat että mennään. Saman tien ajateltiin, että tehdäänpä toinenkin keikka, ja sovittiin Vakiopaine Jyväskylässä. Sitten Pettusville Alabama ehti hajota, mutta päätettiin että tehdään meidän keikat sovitusti.

Keikkoja kertyi lopulta tulevalle kesälle kuusi kappaletta. Onko jatkosta jo ollut puhetta?

– Nämä on nyt tässä tämän kesän osalta, jatkosta en uskalla sanoa mitään.

– Mutta ei mua ainakaan haittaisi jos joskus tehtäisiin vaikka single ja lisää keikkojakin. Vaikka olen välivuosinakin soittanut eri yhteyksissä, niin on se vaan niin mukavaa juuri tällä porukalla. Heti ekasta treenistä lähtien kaikki sujui uskomattoman vaivattomasti. Jopa paremmin kuin ennen. Jääkiekkotermejä käyttääkseni me ei puristeta mailaa liikaa.

Jolly Jumpersin Facebook-sivulla oli treenikämpällä tallennettua todistusaineistoa uudesta Morning Glory -biisistä.

– Tein sen ihan Jolly Jumpers -keikkoja ajatellen. Ajattelin, että olisi tyylikästä vaikka aloittaa keikat uudella biisillä. Ettei se olisi ihan pelkkää vanhojen rämpytystä.

Mainitsitkin jo Pettusville Alabama -yhtyeen, jossa soitit Jukka Nousiaisen, Mikko Siltasen ja Sini Mäenpään kanssa. Levyäkin lupailtiin mutta lopulta homma taisi hyytyä. Mitä sille bändille tapahtui?

– Minähän se kiukuspäissäni hajotin sen bändin.

– Suksia meni ristiin väliaikaisesti, mutta ne on jo oiottu. Ja on puhuttu, että todennäköisesti joskus jatketaan. Meillä alkoi tulla uutta omaa, suomenkielistä matskua sekä multa että Jukalta ja olisihan ne hienoa saada talteen.

Ja sitten se tärkein osuus, eli keikkalista. Näitä päivämääriä ei kannata missata, ainakaan kaikkia:

9.6. Jyväskylä, Vakiopaine. Mukana Faarao Pirttikangas, soolo.
10.6. Pori, Validi Karkia @ Spirit Bistro, Porin kauppahalli. Mukana Mara Balls ja Hevonen jammaa.
16.6. Tampere, Telakka. Mukana Faarao Pirttikangas, soolo.
17.6. Oulu, Tukikohta. Pikipop- festivaali.
11.8. Helsinki, Loose
12.8. Oulu, Tuba

Loppuun vielä vähän sielunhoitoa upean Jolly Jumpers -musiikin muodossa: