Andy Fletcher on kuollut, miten käy Depeche Moden? Yhtye vastaa kysymykseen valokuvalla

Sami Lommi

Andy Fletcherin äkillinen poismeno viime toukokuussa sai monet pohtimaan, miten Depeche Moden nyt käy. Fletcher oli yhtyeen perustajajäsen ja eräänlainen liima, joka piti suurten egojen täyttämän kokoonpanon yhdessä. Hän hoiti myös bändin talousasioita: ”Depeche Mode ei ikinä pestannut itselleen vakituista manageria, vaan Fletcher huolehti yhtyeessä tästä puolesta. Hänet voikin nähdä helposti taustalle vetäytyvänä hahmona, joka kuitenkin teki jatkuvasti töitä, jotta pyörät yhtyeen koneistossa pyörivät”, kirjoitti Tapio Ahola Soundin muistokirjoituksessa.

Nyt Depeche Moden jäljelle jääneet jäsenet Martin Gore ja Dave Gahan vastaavat yleisön epäilyihin. Näin ainakin voi helposti tulkita kaksikon tuoretta Instagram-päivitystä, jossa herrat työskentelevät keskittyneen näköisinä studiossa.

”Löydämme vakautta siitä, minkä osaamme ja mitä rakastamme ja keskitymme siihen, mikä antaa elämälle merkityksen ja tarkoituksen”, kuvatekstissä lukee. Ei kai tätä voi muuten käsittää kuin siten, että surusta huolimatta matka jatkuu ja karavaani kulkee.

Katso päivitys alapuolelta. Depeche Moden edellinen levy Spirit julkaistiin vuonna 2017, kukaties uutta musiikkia olisi tulossa sitten ennen pitkää.