Bob Dylanin kiertueiden säännöt: näin yhtye tietää, milloin kukaan ei saa puhua päätähdelle mitään

EPA-EFE / ISTVAN BAJZAT / AOP

Bob Dylan on kunnostautunut vanhoilla päivilläänkin ahkerana esiintyjänä. Miehen päättymätön kiertue jatkaa kulkuaan vaihtelevilla kokoonpanoilla, ja yksi Dylanin kyydissä hetken aikaa viihtynyt kitaristi on Billy Burnett, muun muassa Fleetwood Macista tuttu muusikko. Rolling Stone jututti Burnettia tämän pitkän uran eri vaiheista, ja mukaan mahtui kysymyksiä myös vuoden 2003 Dylan-pestistä. Kitaristi muun muassa paljasti, mistä muu kiertueporukka tietää, että nyt on väärä hetki mennä häiritsemään pääartistia.

”Kun hänellä on huppu päässä, kenenkään ei pidä mennä puhumaan hänelle”, Burnett kertoo.

”En tiennyt sitä kuin vasta yhtenä päivänä, kun jonotimme lentokentällä koneeseen pääsyä. Taputin häntä olalle, mutta rumpali sanoi nopeasti, että älä, hän ei puhu kenellekään kun hänellä on huppu päässä. Olin vain että ok, kiitos kun kerroit.”

Siispä mikäli näet joskus Bob Dylanin näköisen kaverin pää hupun peitossa, kannattaa jättää nimikirjoitukset ja yhteisselfiet pyytämättä. Tai no, Dylan nyt ei kuulemma sellaisista muutenkaan perusta, eli ehkä kannattaa olla varovainen joka tapauksessa.