Bruce Dickinson nimeää levyn, jota ”ei arvosteta tarpeeksi metallimaailman ulkopuolella” – ”Se muutti kaiken”

22.5.2024 13:52

Bruce Dickinson nimeää Qobuzin tuoreella videolla suosikkilevyjään rockin ja heavy metalin saralta.

Kehuja saavat muun muassa AC/DC:n Powerage, Black Sabbathin Sabbath Bloody Sabbath, Judas Priestin British Steel, Deep Purplen In Rock, Jethro Tullin Aqualung sekä Queensrÿchen Operation: Mindcrime.

Erityistä kiitosta saa Rainbown Rising, joka ei Dickinsonin mukaan nauti ansaitsemaansa arvostusta metallipiirien ulkopuolella.

”Se oli levy, jolla löysin Ronnie Dion. ’Kuka tällä oikein laulaa?’, kummastelin. Olin jotain 16-vuotias ja ihan, että ’mitä helkkaria? Tuohan on [entinen Deep Purple -kitaristi] Ritchie Blackmore.’ En tiennyt Rainbown olemassaolosta. Kuulin biisin autotallin pienestä transistoriradiosta. ’Tuo kuulostaa Ritchie Blackmorelta’, tuumin, ja odotin että biisi loppuu. Juontaja sanoi: ’Se oli Rainbow ja Stargazer. ’Voi luoja.'”

”Se on yksi kaikkien aikojen lyhyimmistä albumeista. Se on jotain 35 minuuttia koko levy. Mutta se on klassikko. Se sopii minulle paremmin kuin 90-minuuttia tylsää jollotusta. Kuusi uskomatonta biisiä, jotka muuttivat musiikin suunnan. Ihan oikeasti. Se muutti kaiken. Eikä sitä arvosteta tarpeeksi metallimaailman ulkopuolella. Rakastin [myöhempää Rainbow-laulaja] Graham Bonnetin Down to Earthia. Eyes Of The World on ehdottomasti yksi suurimmista Rainbow-suosikeistani. Lost In Hollywood, Eyes Of The World, Since You Been Gone, joo, okei. Mutta Eyes Of The World on vain… se on fantastinen.”

Lisää luettavaa