David Coverdale kieltäytyi aikoinaan Black Sabbath -pestistä – ”Tony Iommi soitteli minulle alvariinsa”

23.6.2024 13:55

Laulajalegenda David Coverdale avautui pitkässä Classic Rockin haastattelussa muun muassa ajoistaan Deep Purplessa ja Whitesnakessa, soolourastaan sekä yhteistyöstään Jimmy Pagen kanssa. Yksi mielenkiintoisimmista tarinoista liittyy kuitenkin Black Sabbathiin. Huhut nimittäin kertovat Tony Iommin halunneen kovasti Coverdalen yhtyeensä keulille.

Covedalelta kysytään huhujen paikkaansa pitävyydestä.

”Minulle tarjottiin kolmea juttua Purplen jälkeen”, Coverdale muistelee. ”Tony Iommi, luoja häntä siunatkoon, soitteli minulle alvariinsa, ja minä vastasin: ’Tony, rakastan sinua, mutta tiedän mitä haluan tehdä.’ Rakastan Tonya, enkä näe häntä tarpeeksi usein. Sabbath on hämmästyttävä siinä mitä tekee, mutta se ei ollut sellaista, mitä minä halusin tehdä. Mukavia jätkiä ja noin pois päin, mutta tiesin mitä halusin.”

”Kannaltani kiintoisin tarjous on pysynyt pimennossa: eräs manageri otti yhteyttä ja kysyi olisinko kiinnostunut laulamaan kokoonpanossa Jeff Beckin, Willie Weeksin, Andy Newmarkin ja Jean Rousseaun kanssa”, Coverdale sanoo. ”Jean Rousseau oli Cat Stevensin kosketinsoittaja. Olisin luopunut miltei mistä tahansa tarttuakseni tuohon tilaisuuteen. Tämä tapahtui juuri ennen Whitesnakea vuonna 1976 tai alkuvuodesta 1977.”

Lisää luettavaa