Artisti: Black Sabbath

Bill Ward poseerasi kuvaajille Black Sabbath -tovereiden kanssa – välit lämpiämässä?

Tässäpä ilahduttava uutinen. Black Sabbathin alkuperäinen rumpali Bill Ward on tunnetusti ollut happamana entisille bänditovereilleen siitä alkaen, kun mies joutui sivuun bändin viimeiseltä maailmankiertueelta. Ilmeiseti Tony Iommi ja kumppanit halusivat tuoda Wardin rinnalle kakkosrumpalin, joka olisi voitu hälyttää avuksi, mikäli terveysongelmista kärsinyt Ward olisi ollut huonossa kunnossa. Ajatus satutti Wardin ylpeyttä kovasti, ja Sabbath lähti lopulta matkaan Tommy Clufetosin kanssa.

Ozzy Osbourne: ”Olen ehdottomasti erittäin ylpeä siitä, mitä olen tehnyt elämälläni”

Black Sabbathin kotikaupungissa Birminghamissa valmistaudutaan kesäkuussa luvassa oleviin Home of Metal: Black Sabbath – 50 Years -heavy metal -näyttelyn avajaisjuhlallisuuksiin. Nimensä mukaisesti näyttelyllä juhlistetaan Black Sabbathin merkittävää musikaalista perintöä. Tapahtuma on avoin kävijöille 26.6.–29.9. välisen ajan.

”On ihme, että olemme vielä elossa” – Geezer Butler reagoi uutisiin Ozzyn terveydentilasta

Ozzy Osbourne on ollut koko alkuvuoden otsikoissa voittopuolisesti terveyshuoliensa vuoksi. Ensin miehen Euroopan-kiertue siirrettiin hamaan tulevaisuuteen – Suomen-keikka mukaan luettuna – ja huhtikuun alussa sitten ilmoitettiin, että kaikki tämän vuoden Ozzy-keikat joudutaan jättämään väliin. Ensin miestä vaivasi keuhkokuume, ja sitten 70-vuotias laulaja kaatui kotonaan niin pahasti, että lääkäri katsoi parhaaksi viheltää pelin poikki. Musiikkiyleisö on luonnollisesti seurannut tapahtumia huolestuneena.

Vuonna 1989 Ozzy Osbourne oli Suomessa hyvin, hyvin sekaisin – pressitilaisuudesta kehkeytyi farssi

Nytpä on kotimainen Metalliluola-sivusto löytänyt hauskan videoklipin Youtuben syövereistä. Ozzy Osbourne vieraili No Rest For The Wicked -kiertueella Suomessa 29.3.1989, ja visiitin yhteydessä pidettiin suuren maailman malliin oikein lehdistötilaisuus, jossa Ozzy sai kertoa ajatuksiaan medialle. Siitä ei kuitenkaan tullut oikein mitään, kun laulaja oli joko aikaeron tai erinäisten päihteiden (tai molempien) vuoksi silminnähden pyörällä päästään. Rockstop-ohjelmaa varten järjestettyä tilaisuutta ei loppujen lopuksi saanut esittää julkisesti.

Taittuuko Black Sabbathin tuotanto rumpali Bill Wardilta enää? Tässä yksi vastaus kysymykseen

Kun Black Sabbathin aktiiviura kuopattiin vuonna 2017 yhtyeen syntysijoilla Englannin Birminghamissa, eräs synkkä pilvi leijui sitkeästi juhlan yllä: rumpali Bill Ward oli pois kuvioista. Ratkaisun taustalla oli tietysti taajaan uutisoitu Wardin ja muun yhtyeen välinen riita, joka sai Wardin jättäytymään pois jäähyväiskiertueelta. Ilmeisesti bändi ei uskonut alkuperäisen rumpalin kykenevän enää pitkän maailmankiertueen koettelemuksiin, ja mukana haluttiin pitää varamiestä, joka olisi istunut rumpupallille mikäli Ward ei olisi hommaan kyennyt. Tämäkös tietysti otti…