Duff McKagan tuli lapsena kotiin ja näki jotain, mitä kenenkään ei pitäisi nähdä: ”Minun täytyi pitää se salassa”

16.5.2024 09:39

Guns N’ Rosesin bassomaestro Duff McKagan vieraili tässä päivänä muutamana lääkäri Marc Brackettin Dealing with Feelings -webcastin vieraana. Brackett käsittelee lähetyksissään mielenterveyteen liittyviä asioita ja vastaavia painavampia aiheita, ja McKagankin kertoi haastattelussa vaikeasta lapsuudestaan, päihderiippuvuuksistaan ja sellaisista vähemmän hilpeistä asioista.

McKaganin lapsuusvuodet eivät selvästikään olleet ongelmattomia. Basisti kertoo esimerkiksi eräästä surullisesta tapauksesta, joka jäi kummittelemaan muusikon mieleen vuosiksi eteenpäin.

”Lapsuuteni oli yhtä kaaosta. Olen suurperheestä ja nuorin kahdeksasta lapsesta, ja vanhempani kävivät läpi todella pahan avioeron. Kuvioon kuului uskottomuutta, ja jouduin näkemään sitä omin silmin. Tulin kakkosluokkalaisena kotiin ja näin uskottomuutta sängyssämme”, McKagan sanoo.

”Jouduin pitämään sen salassa, koska en halunnut, että äitini murtuisi. Tällaiset asiat todella vaikuttivat minuun. Voinee sanoa, että tällainen asioiden sisällä pitäminen aiheutti minulle paniikkihäiriöitä myöhemmin. Kenties, kuka tietä? Tällaisia ikäviä asioita tapahtui paljon, mutta emmekö me kaikki ole käyneet läpi jotain tuollaista muodossa tai toisessa?”

Katso kokon haastattelu täältä. Tarjolla on liki tunnin mittainen juttutuokio, eli kuunneltavaa riittää.

Lisää luettavaa