Artisti: Guns N Roses

Slash sen vahvistaa: yhteenpalannut Guns N’ Roses on jo aloittanut uuden materiaalin työstämisen

Siitä saakka kun Guns N’ Rosesin voimahahmot Axl Rose, Slash ja Duff McKagan löivät hynttyynsä uudelleen yhteen vuonna 2015, on orkesterilta odotettu uutta materiaalia kuin kuuta nousevaa. Tämä on epäilemättä huomattu myös bändin sisällä, McKaganin, Slashin ja rytmikitaristi Richard Fortuksen saadessa vastailla miltei jokaisessa vastaantulevassa haastattelussa kysymyksiin poppoon mahdollisista levytyssuunnitelmista. Kaverusten sävy on kuitenkin tähän saakka pysynyt suhteellisen ympäripyöreänä, mutta nyt asiaan on tullut muutos.

Duff McKagan kertoo surullisen tarinan 1980-luvun alkuhämäristä – ja kuinka Princen hittilevy auttoi häntä selviytymään

Guns N’ Rosesin Duff McKagan vieraili hiljattain Amoeba-musiikkiliikkeen What’s in My Bag -videosarjassa, jossa julkimot kertovat levyostoksistaan. Duff julistaa videolla rakkauttaan Black Flagin ja Minor Threatin kaltaiseen punkiin – sekä Princeen, jonka levy 1999 on basistille aivan erityisen tärkeä albumi.

Muusikot huomio: Duff McKagan antaa viisi vinkkiä, joiden avulla voi tulla hyväksi basistiksi

Guns N’ Rosesin Duff McKagan keskittyy tällä hetkellä vaihteeksi soolohommiin. McKagan julkaisee Tenderness-nimisen sooloalbumin 31. toukokuuta, ja täältä voi kuunnella, millaista jälkeä basisti on saanut aikaiseksi omillaan. Tenderness on sikäli merkillepantava tuotos, että vaikka McKagan on ollut mukana ties kuinka monessa bändissä Gunnareiden ohella, hänen edellinen virallinen soololevynsä julkaistiin niinkin kauan sitten kuin vuonna 1993.