Elvis Costello ei aio enää esittää yhtä suurimmista hiteistään ja toivoo radioiden myös lopettavan sen soittamisen

ITV / Matt Frost / Shutterstock / All Over Press

Jos Costello tekisi Oliver's Armyn nyt, hän luultavasti miettisi kahdesti n-sanan sisällyttämistä sen lyriikoihin.

Elvis Costello sanoo tuoreessa The Telegraph -lehden haastattelussa, ettei aio enää esittää keikoillaan yhtä suosituinta kappalettaan, vuoden 1979 Oliver’s Army -hittiä. Kappale, joka on saanut inspiraationsa irlantilais- ja brittimielisten joukkojen väkivaltaisista, vuosina 1969-1976 kärjistyneistä yhteenotoista Pohjois-Irlannissa, sisältää sanoituksissaan pätkän: ”Only takes one itchy trigger / One more widow, one less white n—–”, josta Costello on saanut osakseen kritiikkiä. Jotkut radioasemat ovat myös alkaneet sensuroimaan n-sanaa kappaletta soitettaessa.

The Telegraphin haastattelussa Costello sanoo, että jos kirjoittaisi tänä päivänä Oliver’s Army -kappaleen, miettisi hän kahdesti sanan käyttämistä tekstissään.

”Minun isoisääni kutsuttiin sellaiseksi tämän ollessa brittiarmeijassa – se on historiallinen fakta – mutta sen sanan kuullessaan kello soi ihmisten päässä ja minua syytetään asioista, joita en todellakaan ole tarkoittanut”, Costello toteaa.

”Edellisellä kiertueellani kirjoitin kokonaan uuden säkeistön sensuurista, mutta mikä pointti siinä on? Niinpä olen päättänyt, etten aio enää soittaa sitä”

Costello myös lisää toivovansa, että radiot lakkaisivat mieluummin soittamasta kappaletta kokonaan yhden sanan sensuroimisen sijaan.

”[Sen piippaaminen] on virhe. He vain pahentavat asiaa laittamalla piippauksen sen päälle – sehän vain alleviivaa sitä sanaa. Lakatkaa vain soittamasta sitä kappaletta!” Costello parahtaa.