Ensinäyttö: Mitä jos Suomi aloittaisi ydinaseohjelman? Isännät-yhtye kehitti hirtehisen biisin tästä aiheesta

11.6.2024 11:38

Modernia metallia vahvalla otteella takova Isännät julkaisee uuden singlen ja musiikkivideon. Näistä jälkimmäinen tulee nyt ensinäyttöön Soundin sivuilla, joten käännä katseesi kappaleen matkaa ylemmäs, mikäli haluat nähdä neljän minuutin verran kovaa tykittelyä. Singlekappale Väinämöinen 666 etenee nimittäin vahvasti mustan huumorin merkeissä.

Väinämöinen 666 on satiiri Suomen kuvitteellisesta ydinaseohjelmasta ja siitä, miten nopeasti mekin saattaisimme unohtaa inhimillisyytemme ydinvaltaa maistaessamme. Kappale on ensimaistiainen tulevalta King Moto -ep:ltä, ja sävellyksessä on kuultavissa vivahteita muun muassa Children of Bodomista, Stam1nasta ja jonkun verran Cattle Decapitationista. Loppurutistuksessa puolestaan livetään lähelle Oranssi Pazuzun tunnelmia.

”Parin megatonnin voimalla iskevä Väinämöinen 666 sai alkunsa urbaanista legendasta, jonka mukaan Suomella on salattu ydinaseohjelma. Sanoituksissa otamme tämän tornarin todesta ja kysymme, millainen valtio olisimme, jos salkustamme löytyisivät koodit koko maailman tuhoamiseen. Työskentelisimmekö rauhan puolesta vai kokoontuisimmeko sotahurmoksessa torille ostamaan Nuclear Perkele Finland -fanituotteita?” Isännät pohtii tiedotteessa ja jatkaa:

”Sodanvastainen teksti muistuttaa meitä siitä, että on olemassa piruja, joille ei koskaan saisi antaa pikkusormeaan. Teemu Lahdenperän kuvaama ja hyvällä DIY-hengellä toteutettu video on kuin suora kuvitus kappaleen lyriikoille: hauska, terävä ja sopivan hävytön.”

Isännät pitää Facebookissa majaa täällä ja Instagramissa täällä. Yhtyeen laulaja-kitaristi Lassi Linnola on Soundin avustaja.

Lisää luettavaa