Gene Simmons ei koskaan unohda, miten Jimmy Page kehui hänen soittoaan – ”Eihän se tietenkään pidä paikkaansa, mutta…”

23.5.2024 12:01

Gene Simmons vieraili hiljattain The Adam Carolla Show’ssa ja kertoi muun muassa hetkestä, joka on painunut ikuisesti pitkän uran tehneen ja paljon kokeneen Kiss-basistin mieleen. Tarinaan liittyy Led Zeppelin -kitaristi Jimmy Page.

”Kaikille teille parikymppisille katsojille tiedoksi, että Jimmy Page on kaveri, joka loi ja kehitti enemmän riffejä kuin kukaan muu tällä planeetalla. Jokaisessa Led Zeppelinin biisissä oli enemmän riffejä kuin muilla. Hän tuli katsomaan [Kissiä] monia kertoja ja meistä tuli tuttuja”, Simmons alustaa.

”Kun soitimme ensimmäistä kertaa [Lontoon] Wembleyllä, Page tuli katsomaan keikkaa. Keikan jälkeen hän tuli ja – vannon Jumalan nimeen – sanoi minulle: ’Hei, sinähän soitat paremmin kuin John Entwistle (The Who -basisti)’. Olin pyörtyä siihen paikkaan. Eihän se tietenkään pidä paikkaansa, mutta jo se, että hän edes sanoi jotain tuollaista on korkein mahdollinen kohteliaisuus.”

”Sitä ei voittaisi mikään muu kuin se, jos Paul McCartney tulisi ja kehuisi soittoani. Kukaan ei soita bassoa kuten McCartney ja hänen basso-osuutensa jäävät mieleen.”

Gene Simmons nähdään soolobändinsä kanssa kesällä Kuopiorockissa.

Lisää luettavaa