Guns N’ Roses haastoi teksasilaisen aseliikkeen oikeuteen – syykin on aika selvä

Ray Garbo / Shutterstock / AOP

Mitäköhän potentiaaliselle asiakkaalle mahtaa tulla mieleen aseliikkeestä, jonka nimi on Texas Guns and Roses? Ettei vain eräs suht maineikas hard rock -orkesteri? Ainakin Axl Rose ja kumppanit tuumaavat, että nyt kyllä herra tai rouva asekauppias yrittää hyötyä rokkibändin nimestä, ja tälle on päätetty laittaa piste oikeusteitse. Asiasta uutisoi NME.

Liikkeen nimi on sikäli ihan osuva, että se myy sekä aseita että ruusuja (ja muitakin kukkia). Gunnareiden lakitiimin mukaan yrittäjä kuitenkin yrittää tietoisesti harhauttaa asiakaskuntaa luulemaan, että kauppa olisi jotenkin sidoksissa Guns N’ Rosesiin. GNR:n kanteesta ilmenee, että kauppaa käskettiin muuttamaan nimeään jo vuonna 2019, mutta tämä lähestyminen ei tuottanut tulosta. Yhtye vaatii liikkeeltä julkistamattoman summan verran vahingonkorvauksia.

Toivottavasti summa ei ole mikään kovin valtava, sillä pikkurahasta ei Gunnareilla pitäisi olla puutetta. Yhtyeen vuonna 2016 alkanut reunion on tuottanut kiertueiden voimin aika poskettomasti rahaa, pelkästään vuosina 2016–19 järjestetty Not in This Lifetime -rundi nousi kaikkien aikojen kolmanneksi tuottoisimmaksi kiertueeksi Billboardin ylläpitämän Boxscore-tietopalvelun historiassa. 584 miljoonan dollarin bruttotulot, ei hullumpaa!