”He ovat olleet valtava tuki meille” – Näin Metallica-basisti päätyi mukaan Apocalyptican levylle

2.4.2024 08:32

Apocalyptica palaa juurilleen ja julkaisee uuden levyllisen selloille sovitettuja Metallica-covereita. Kesäkuun 7. päivänä julkaistavalla Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2 -levyllä vierailee myös itse Metallica-basisti Robert Trujillo, joka on mukana levyltä ensimmäisenä singlenä julkaistulla The Four Horsemen -tulkinnalla. Tuoreessa DJ Force X Podcastin haastattelussa Apocalyptican Perttu Kivilaakso kertoo Trujillon vierailun tapahtuneen hyvin orgaanisesti.

”Meillä on aina ollut todella hyvä suhde Metallicaan ja he ovat olleet valtava tuki meille. Silti me lähestyimme heitä ensin ja kysyimme, onko heille ok että teemme tämän levyn. Niiden keskustelujen pohjalta lopulta Rob tarjoutui itse soittamaan jotain levylle. On valtavan hieno asia tulla kohdelluksi noin ja se osoittaa kunnioitusta heidän suunnaltaan. Olemme siitä todella, todella kiitollisia”, Kivilaakso kertoo.

Apocalyptican edellisen puhtaasti Metallica-covereista koostuneen levyn eli yhtyeen Plays Metallica by Four Cellos -debyytin ilmestymisestä on vierähtänyt jo 28 vuotta. Ajatus uudesta Metallica-tribuutista on Kivilaakson mukaan kytenyt takaraivossa jo pitkään.

”Konsepti on ollut mielessämme oikeastaan koko uramme ajan ja tiesimme, että vielä on runsaasti mahtavia [Metallican] biisejä, joita haluamme vielä jonain päivänä soittaa omaan tyyliimme. Näin pandemian ja kaiken muun jälkeen meistä tuntui, että nyt hetki on oikea.”

Apocalyptica Plays Metallica vol. 2 -kiertueen avauskonsertti järjestetään lauantaina 8. kesäkuuta Helsingin Jäähallissa.

Lisää luettavaa