Jos sinulla on huono päivä, lohduttaudu sillä, että Skid Row’n rumpalilla oli huonompi kun mies pyrki Ozzyn bändiin

Larry Marano / Shutterstock / AOP

Skid Row’ssa ja monessa muussa bändissä rumpaloinut Phil Varone kertoi hiljattain yhdysvaltalaisen WRIF-radioaseman haastattelussa tarinan, joka kannattaa painaa mieleen pahan päivän varalle. Jos nimittäin joskus sattuu käymään elämässä niin, että jokin tärkeä projekti menee ruhtinaallisesti mönkään, voi aina muistella, että on sitä muillekin käynyt hullusti pahimpaan mahdolliseen aikaan eikä elämä silti päättynyt moiseen vastoinkäymiseen.

Varone kertoo, kuinka hän haki juuri ennen Skid Row -pestiään paikkaa Ozzy Osbournen bändissä. Tämä tapahtui vuonna 2000, kun Varone etsi uutta suuntaa musiikkiuralleen Los Angelesissa. Hän kuuli Ozzyn etsivän yhtyeeseensä uutta verta, ja Panteran Vinnie Paulin myötävaikutuksella Varone pääsi koesoittoon. Syystä tai toisesta se meni sitten täysin pieleen.

”En tiedä mitä tapahtui, mutta yhtäkkiä tuntui kuin en olisi koskaan koskenutkaan rumpuihin. Se oli uskomatonta. Käteni olivat ihan kuin Kippari-Kallella, eli jännitin niin kovasti, etteivät rumpukapulat pysyneet edes kunnolla käsissä. En osannut soittaa yhtään, vaikka soittolistalla oli Crazy Trainin kaltaisia biiejä, joita olin soittanut jo poikasena”, Varone kertoo haastattelussa.

Koesoitto oli niin surkea, että Sharon Osbourne soitti tuohtuneena Vinnie Paulille ja tivasi tältä, mitä moinen pelleily oli olevinaan. Varonen mukaan Pantera-rumpali kiusasi häntä tapauksesta elämänsä loppuun asti.

”Sharon soitti hänelle ja kysyi, oliko koko jutun tarkoitus olla jokin vitsi. Sharon oikein suuttui hänelle, koska luuli Vinnien pilailevan hänen kustannuksellaan. Niin huonosti se meni”, Varone sanoo.

Voisihan se kirpaista, jos pääsisi koesoittoon yhden lapsuuden sankarin bändiin ja juuri ratkaisevalla hetkellä menisi täysin kipsiin. No, Varone sitten rummutti Skid Row’ssa vuosina 2000–04, joten loppu hyvin, kaikki hyvin.