Judas Priest -basisti kertoo, millaista oli tavata yhtyeestä ovet paukkuen lähtenyt K. K. Downing pitkän tauon jälkeen

Ian Hill.
Sami Lommi

Judas Priest -basisti Ian Hill kertoo, miltä tuntui palata yhteen orkesterin entisen kitaristi Kenneth ”K.K.” Downingin ja rumpali Les Binksin kanssa Rock and Roll Hall of Fame -tapahtumassa aiemmin tässä kuussa.

”Koko juttu oli maaginen. Se oli ihan erilaista kuin luulin sen olevan”, Hill toteaa Alamo True Metalin haastattelussa. ”Ensinnäkään en tiennyt sen olevan niin iso tapahtuma. Siellä oli törkeästi väkeä — paikkansa ostaneita, jos tiedä mitä tarkoitan, ei ainoastaan tähtiä ja kuuluisuuksia lavan edustan pöydissä. Se oli iso yllätys — se tapahtuman kokoluokka.”

”Se oli ilo”, Hilla kommentoi kohtaamistaan Downingin kanssa. ”Oli mahtavaa nähdä taas Keniä. Toivon mukaan hänestä tuntuu samalta. Se meni todella, todella nopeasti. Näimme häntä tunnin ajan harjoituksissa [kaksi päivää ennen gaalaa] and sitten toisen tunnin itse juhlapäivänä. Sen jälkeen kaikki lähtivät omille teilleen. Mutta oli hauska nähdä Keniä ja Lesiä. En ollut nähnyt Lesiä sitten — vau — vuoden 1980 tai 1979. Mutta oli kiva nähdä häntäkin ja puristaa kaikkien kättä.”

Hill kertoo käyneensä pikaisesti moikkaamassa Downingia ja Binksiä ennen harjoituksia. ”Robkin [Halford] kävi. Glenn [Tipton] oli melko hauraassa kunnossa tuona päivänä, joten hän pysytteli sivummalla kunnes hänen tuli aika hoitaa oma osuutensa. Ja sitten tietty Richie [Faulkner] — hän oli seurallinen ja joka tapauksessa lavan samalla puolella, joten hän jutteli paljonkin Kenin kanssa. Mutta joo, kaikki oli hyvin ammattimaista. Kaikki oli hyvin järjestetty. Päivän päätteeksi vedimme hienon esityksen ja tulimme toimeen, mikä oli hienoa.”

Downing lähti yhtyeestä ovet paukkuen vuonna 2011. Binks puolestaan poistui kokoonpanosta jo vuonna 1979.