Artisti: Judas Priest

Kolumni: Arvokkaan ja irvokkaan välinen raja on häilyvä – ja moni rockin jättiläinen on ylittämässä sen

”Älä nukahda siihen hyvään yöhön sovinnolla / vanhuuden pitäisi palaa ja kirota illan saapuessa / riehua valon kuolemaa, raivota raivoamalla”, kirjoitti walesilainen runoilija Dylan Thomas vuonna 1947. Saman vuoden lokakuussa päästi Englannin sydänmailla Blackheathissa ensiparkaisunsa pieni poikalapsi, joka sai nimekseen Glenn Raymond Tipton – ja jolle nämä kuuluisat säkeet ovat nyt surullisen ajankohtaisia.

Kauan eläköön Judas Priest! Rob Halford ja kumppanit julkaisivat uuden kappaleen, ja sehän on vallan erinomainen

Hyvät metallimusiikin ystävät, tästä tuli hyvä perjantai. Yläpuolelta voit kuunnella Judas Priestin tulevan Firepower-albumin juuri julkistetun nimikappaleen, ja kyllä, se on todella kova. Old is not dead, kuten Eläkeläiset sanoo, ja näillä veteraaneilla riittää kaikesta päätellen vielä runsaasti annettavaa. Hyvä!

Miksi Judas Priestillä ja Iron Maidenilla oli kehnot välit 1980-luvulla? Muun muassa siitä aikoo KK Downing kertoa kirjassaan

Tässäpä ehdottomasti tutustumisen arvoinen opus kaikille perinteisen heavy metalin ystäville. Blabbermouth uutisoi, että Judas Priestin entinen kitaristi K. K. Downing aikoo julkaista muistelmansa, ja sehän on jo lähtökohtaisesti kiinnostavaa kamaa: vuosina 1969–2011 Priestissä soittanut Downing mukana kaikilla orkesterin klassikkolevyilla sekä lanseeraamassa koko heavy metal -genreä.