Artisti: Judas Priest

Rob Halford muistelee ainoaa tapaamistaan Bob Dylanin kanssa – ”Hän kysyi minulta mitä Ozzylle kuuluu”

Judas Priest -yhtye nappasi nimensä Bob Dylanin vuoden 1967 John Wesley Harding -albumilta löytyvästä The Ballad Of Frankie Lee and Judas Priest -kappaleesta. Ei siis mikään ihme, että orkesterin keulakuva Rob Halford tarttui välittömästi tilaisuuteen tavata Dylan tilaisuuden auetessa joskus 1990-luvun puolivälin paikkeilla.

Siitä tiedät, että olet tehnyt jotain oikein, kun itse Rob Halford kantaa bändisi logoa liivissään

Korpiklaani on saanut käsiinsä näemmä ilahduttavaa kuva-aineistoa. Orkesteri julkaisi sosiaalisen median kanavissaan kuvan, jossa aito ja alkuperäinen metallijumala Rob Halford esiintyy perinteisessä patchiliivissään. Liivissä on tietysti isolla Judas Priestin oma logo, ja sitten ympärillä on kaikenmoisia tuttuja nimiä: Iron Maiden, Black Sabbath, Ghost, Rammstein – ja Suomen oma Korpiklaani. Hyvä!

Maailmassa on nyt käytännössä kaksi Judas Priestiä – KK Downing heittää suoran haasteen vanhalle bändilleen

Kitaristi KK Downingin ja Judas Priestin välillä on kipunoinut jo pitkän aikaa. Priestin perustajajäseniin kuulunut Downing jätti yhtyeen vuonna 2011, mutta myöhemmin mies on harmitellut useampaankin otteeseen, ettei häntä ole enää kysytty mukaan orkesterin uudemmille tuotoksille. Mielenmuutos saattaa liittyä rahahuoliin, sillä Downingin golfrata-hanke seilasi muutama vuosi sitten karikolle, mikä pakotti muusikon muun muassa myymään oikeuksiaan Judas Priestin tuotantoon.