Artisti: Judas Priest

KK Downing vaikeuksissa: entisen kitaristin liikeidea karahti kiville, ja nyt hänen elämäntyönsä Judas Priestissä on myynnissä

Tämän uutisen lukeminen Billboardista herätti hienoista levottomuutta. Ilmeisesti Judas Priestin pitkäaikaisena kitaristina suuruuteen kohonnut KK Downing on ajautunut sen mittaiseen rahapulaan, että miehelle etsitään rahoitusta keinoja kaihtamatta. Downingin osuus 130 Judas Priest -kappaleen oikeuksista on nimittäin asetettu myyntiin.

Ennustukset pitivät kutinsa – tulihan se ”toinen Judas Priest” sieltä, mutta ei siinä muodossa kuin aiemmin oletettiin

Kun viime viikolla uutisoitiin KK Downingin, Tim ”Ripper” Owensin ja rumpali Les Binksin yhdistäneen voimansa ja taltioineen nauhalle hivenen wanhaa Judas Priestiä, oli helppo alkaa spekuloida, että pian markkinoille saapuu jonkinlainen mini-Judas Priest orkesterin vanhoja hittejä esittämään. Priestin uusi Firepower-albumi on ollut menestys ja yhtye on nyt kovasti tapetilla, joten kysyntää voisi löytyä varjo-Priestille pienempiä klubeja kiertämään.

Twisted Sister -kitaristi: ”Foreignerista ja Judas Priestistä on tullut pelkkiä coverbändejä” – myös The Rolling Stones saa reippaasti kuraa niskaansa

Twisted Sisteristä tuttu kitaristi Jay Jay French on ottanut osaa kauhuteemaisessa Spooky Empire -kokoontumisessa järjestettyyn kyselysessioon ja saanut vastauksillaan monet klassikkobändien fanit takajaloilleen. Mies ei nimittäin mielipiteitään juuri kaunistellut kultakautensa yli jatkaneista yhtyeistä puhuessaan.

”Hyvin, hyvin yllättävää” – mitä sanoo Testamentin kitaristi tuoreesta Judas Priest -levystä ja vanhoista metalliklassikoista?

Soundin Timo Isoaho nappasi hiljattain Testamentissa ja Dragonlordissa kitaraa kurittavan Eric Petersonin videohaastatteluun, ja puheenaiheeksi valikoituivat erinäiset vanhat ja uudet metallialbumit. Peterson sai käsiinsä muun muassa Judas Priestin, Carcassin, Darkthronen ja Dimmu Borgirin vinyylit, ja mies kertoa, mitä mietteitä he hänessä herättävät. Käy muun muassa ilmi, että Dimmu Borgirin Enthrone Darkness Triumphant (1997) on yksi Petersonin suosikkilevyistä. Mikäs siinä.