Kohutun dokumenttielokuvan mukaan Marilyn Manson ”käytännössä raiskasi” Evan Rachel Woodin musiikkivideon kuvauksissa

Sami Lommi

Evan Rachel Woodin elämäntarinaa kertaava dokumenttielokuva Phoenix Rising esitettiin Sundancen elokuvajuhlilla, ja ilmeisesti mukana on varsin karua kertomaa näyttelijän väkivaltaisesta suhteesta Marilyn Mansonin kanssa. Yleisö näki kaksiosaisen dokumentin ensimmäisen osan, ja ohjaaja Amy Bergin mukaan tuotosta työstetään vielä ennen varsinaista ensi-iltaa. Pitchfork uutisoi dokumentin sisällöstä, ja karmeaa asiaa näyttää riittävän.

Wood muun muassa mainitsee, että Manson ”käytännössä raiskasi” hänet vuoden 2007 Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand) -singlen musiikkivideon kuvauksissa. Wood ja Manson nähdään videolla kiihkeässä kanssakäymisessä, mutta nyt Wood sanoo, että esitys vietiin häneltä lupaa kysymättä aivan liian pitkälle.

”Olimme keskustelleet näytellystä seksikohtauksesta, mutta kun kamerat alkoivat käydä, hän työntyi minuun oikeasti. En koskaan suostunut mihinkään sellaiseen”, Wood kertoo dokumentissa Pitchforkin mukaan.

”Olen ammattinäyttelijä ja tehnyt tätä koko elämäni, mutta en ole koskaan ollut yhtä epäammattimaisissa kuvauksissa. Se oli täyttä kaaosta, enkä kokenut oloani lainkaan turvalliseksi. Kuvaukset olivat traumaattinen kokemus. En osannut puolustaa itseäni tai kieltäytyä, koska minulle oli opetettu, ettei saa sanoa vastaan, vaan täytyy vain kestää ja marssia eteenpäin. Se kaikki oli vastenmielistä ja häpeällistä, ja kuvausryhmä tunsi selvästi olonsa epämukavaksi. Kukaan ei tiennyt, mitä tehdä.”

Pitchfork yritti tavoittaa Mansonin edustajia vastaamaan syytöksiin, mutta kommenttia ei ole vielä tullut. Wood ja useat muut naiset ovat aiemminkin syyttäneet Mansonia seksuaalisesta väkivallasta, ja artistia vastaan on nostettu myös useita oikeuskanteita. Manson on kieltänyt syytökset.