Lepää rauhassa, Bon Scott – katso muistutus siitä, millainen luonnonvoima AC/DC-laulaja oli

19.2.2024 13:10

Bon Scott poistui tästä maailmasta tasan 44 vuotta sitten. AC/DC:n karismaattinen laulaja kuoli jossain vaiheessa 18.–19.2.1980 välisenä yönä. Scott oli viettänyt iltaa Lontoon Music Machine -klubilla ja matkannut sieltä kavereineen East Dulwichiin, mistä hänet löydettiin aamulla elottomana. Scottin kuoleman yksityiskohdat ovat hämärän peitossa: ilmeisesti laulaja jätettiin nukkumaan pois humalaansa rymyryhmän Renault 5 -henkilöautoon ja alkoholimyrkytys vei miehen, mutta edelleen kiistellään siitä, liittyivätkö kovat huumausaineet Scottin kuolemaan ja keitä kaikkia laulajan seurueeseen tuona kohtalokkaana yönä kuului. Scott oli 33-vuotias.

Jos Scottin viimeisten hetkien yksityiskohtia ei tarkkaan tiedetä, siitä ei ainakaan ole mitään epäselvyyttä, että laulaja oli keulakuva vailla vertaa. Hän oli lavalla villimies, josta oli vaikea irrottaa katsetta ja jolla pysyi alati ilkikurinen ja vaarallinen pilke silmäkulmassa. AC/DC:n 1970-luvun livevideot toimivat tässä asiassa kovan luokan todistusaineistona.

Alapuolelta voi katsoa kunnon kavalkadin tällaisia videoita muistutukseksi siitä, millaisen voimanpesän maailma Scottissa menettikään. Ei ollut helppo paikka Brian Johnsonilla astua tämän taiteilijan saappaisiin, mutta niin vain mies menestyksekkäästi moisen siirtymän suoritti. Hatunnosto tälle urotyölle, ja kättä lippaan edesmenneelle laulajasuuruudelle siitä valtavasta jäljestä, jonka hän musiikkimaailmaan jätti!
Lisää luettavaa