Artisti: AC/DC

Inspiraatio voi iskeä missä vain: Highway to Hell syntyi vessanpöntöllä istuessa, kertoo Angus Young

Monikohan maailmankaikkeuden suurista oivalluksista on syntynyt niinkin arkipäiväisessä tilanteessa kuin pytyllä istuessa? Nyt kävi ilmi, että ainakin AC/DC:n Highway to Hell -kappaleen kertosäe on kehkeytynyt juuri näin. Angus Young itse kertoi aiheesta Apple Musicin haastattelussa, josta raportoi myös Consequence of Sound.

Luovuutta AC/DC:n tyyliin – miten kuvata musavideo, kun bändin jäsenet sijaitsevat ympäri maapalloa?

AC/DC julkaisi jälleen uuden behind the scenes -pätkän, jossa esitellään, miten yhtyeen tuore Realize-musiikkivideo toteutettiin. Tekijäryhmä sai projektin lomassa hieroa älynystyröitään ihan kunnolla, sillä yhtyeen jäsenet olivat kukin tahollaan eri puolilla maailmaa, eikä kokoontuminen onnistunut kaikkien koronarajoitusten keskellä. No, modernin teknologian avulla tämäkin saatiin ratkaistua.

Miltä kuulostaa AC/DC synthwavena? Maailmaan ilmestyi cyberpunk-henkinen versio Thunderstruckista

Tämähän se nyt vielä maailmasta puuttui. AC/DC:n Thunderstuckista on tehty aikaisemmin muun muassa selloversio ja bluegrass-tulkinta (viimeksi mainittu vieläpä suomalaisen Steve’n’Seagullsin voimin), ja nyt tämä hard rock -klassikko on puettu myös synthwave-asuun. Mikäli siis haluat tietää, miltä AC/DC voisi kuulostaa Perturbatorin tai Carpenter Brutin kaltaisten kokoonpanojen esittämänä, nyt on tilaisuutesi.