Metallican James Hetfield nimeää muusikon, jonka pitäisi ehdottomasti olla Rock & Roll Hall of Famessä

Lemmyn puuttuminen kunniagalleriasta on Hetfieldin mukaan häpeällistä ja irvokasta.
23.5.2024 10:56

Metallica nimettiin mukaan Rock & Roll Hall of Fameen vuonna 2009. Tuoreessa Metallica Report -podcastin haastattelussa nokkamies James Hetfield sanoo olevansa ehdottomasti sitä mieltä, että Motörheadin ja varsinkin edesmenneen Lemmy Kilmisterin tulisi ehdottomasti kuulua myös kunniagalleriaan. Motörhead on ollut kelvollinen Hall of Fame -ehdokkaaksi jo vuodesta 2002 (eli 25 vuotta ensimmäisen julkaisun jälkeen), mutta on ollut ehdolla vain kerran vuonna 2020 eikä tuolloinkaan päässyt mukaan.

”Se ärsyttää minua suunnattomasti. Henkilö, joka eli rock ’n’ roll -elämää eniten koko maailmassa ei ole Rock & Roll Hall of Famessä. Se on irvokasta, todella häpeällistä. Se on oikeastaan epäkunnioittavaa koko rock ’n’ rollia kohtaan”, Hetfield toteaa.

Motörhead on ollut yksi Metallican suurimpia esikuvia ja Hetfield oli yksi henkilöistä, joka sai vuonna 2015 menehtyneen Lemmyn tuhkaa pienessä luotia muistuttavassa hopea-astiassa. Hetfield otti alkuvuodesta keskisormeensa tatuoinnin musteella, johon oli sekoitettu Lemmyn tuhkaa.

”Nyt Lemmy pystyy edelleen näyttämään keskaria maailmalle minun kauttani. Se muistuttaa minua, millainen inspiraatio hän on ollut elämälleni – mitä tehdä, mitä ei tehdä.”

Lisää luettavaa