Miltä näyttää rocklegenda Rainbow’n tulevaisuus? Kosketinsoittaja Jens Johansson vertaa arvaamatonta Ritchie Blackmorea kissaan

Sami Lommi

Blabbermouth haastatteli hiljattain Stratovarius-kosketinsoittaja Jens Johanssonia, joka on tunnetusti vaikuttanut myös viimeisimmässä Rainbow-kokoonpanossa. Samaisen kokoonpanon laulaja Ronnie Romero totesi hiljattain, ettei legendaarisen yhtyeen varalle ole tällä haavaa suunnitelmia.

Johanssonilta kysyttiin, onko asia todellakin näin.

”En tiedä”, Johansson toteaa. ”Ei sitä koskaan tiedä. Juuri nyt pandemian vuoksi kaikki aktiviteetit ovat tietenkin nollissa. Luulen hänen [Rainbow-kippari Ritchie Blackmoren] tekevän jälleen juttuja Blackmore’s Nightin kanssa. Hänen sydämensä on siellä. Jos hänen tulisi keskittyä vain yhteen bändiin, se olisi ykkösprioriteetti.”

”Vitsailin aina, että Blackmore’s Night oli hänen pääbändinsä ja Rainbow hänen kellariprojektinsa”, Johansson naureskelee. ”Aina kun teimme keikkoja Euroopassa Rainbow’n kanssa, ne ajoittuivat ajankohtiin, jolloin tietyt linnat eivät olleet saatavilla. Jos Sweden Rockissa on 40-50 tuhatta kävijää, he sanoivat: ’Ei, se on väärä viikonloppu. Tämä linna on vapaana, joten vitut Sweden Rockista.’ Asetelma oli siis se, että Blackmore’s Night oli etusijalla, mitä pidin aika söpönä.”

”Se oli todella hauskaa”, Johansson lisää. ”Mutta suurin osa ihmisistä ymmärsi sen olleen kerran elämässä -tyyppinen juttu. Ritchie on vähän kuin kissa: koskaan ei voi tietää mitä hän oikein tuumii… hänen tekemisiään ei voi ennakoida.”