Morrissey lähetti tulikivenkatkuiset terveiset entiselle The Smiths -toverilleen – ”Lopeta nimeni mainitseminen haastatteluissasi”

Morrissey on tulistunut entiselle The Smiths kitaristi Johnny Marrille. Marr promotoi parhaillaan helmikuun 25. päivä ilmestyvää Fever Dreams Pts 1-4 -tuplalevyään ja saanut siinä ohessa vastailla totuttuun tapaan The Smithsiä ja entistä laulajakumppaniaan koskeviin kysymyksiin. Morrissey ei ole katsonut tätä hyvällä, vaan päätyi julkaisemaan eilen entiselle yhtyetoverilleen suunnatun avoimen kirjeen.

”Olisitko kiltti ja lopettaisit nimeni mainitsemisen haastatteluissasi?” Morrissey kirjoittaa. ”Olisitko niin kiltti, että sen sijaan puhuisit omasta urastasi, pidättelemättömistä soolosaavutuksistasi ja omasta musiikistasi?”

”Fakta on se, että sinä et tunne minua. Et tiedä mitään elämästäni, aikeistani, ajatuksistani tai tunteistani”, mies jatkaa. ”Silti puhut kuin olisit ollut henkilökohtainen psykiatrini, joka olisi omannut katkeamattoman pääsyn suoraan vaistojeni syövereihin. Emme ole tunteneet toisiamme 35 vuoteen… Täytyykö sinun itsepintaisesti vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen syyttää minua kaikesta… vuoden 2007 Salomonsaarten maanjäristyksestä aina mummosi leukaperistä valuvaan kuolaan?”

”Pidit minua tarpeeksi inspiroivana tehdäksesi kanssani musiikkia kuuden vuoden ajan. Jos olin, kuten väität, niin ruma näky ja hirviö, niin mitä sinä silloin olit? Kidnapattu? Mykkä? Kahlittu? Kierosilmäisten avaruusolentojen sieppaama?” Morrissey tilittää. ”Tiedämme kyllä, että brittilehdistö julkaisee kaiken mitä sanot minusta niin kauan kun se on julmaa ja ilkeää. Mutta olet nyt tehnyt niin. Mene eteenpäin. On kuin et voisi ristiä jalkojasi mainitsematta minua… lopeta nimeni käyttö klikkitarkoituksiin. En ole koskaan hyökännyt soolomateriaaliasi tai elämääsi kohtaan, ja olen avoimesti ylistänyt nerouttasi Louder than bombs- ja Strangeways, here we come -aikoihin, silti olet tehnyt itsestäsi lausuntoautomaatin, jolta irtoaa kommenttia aina kun lehdistö tarvitsee rumaa sanottavaa jostain, mitä sanoin viime jääkauden aikana kun Coloradojoki alkoi uurtaa Grand Canyonia. Ole hyvä ja lopeta. Nyt on vuosi 2022, ei 1982.”

Marr ei jäänyt avautumisen edessä sanattomaksi, vaan lähetti terveisensä Morrisseylle Twitterissä.

”Rakas, @officialmoz [Morrissey]”, mies aloittaa kohteliaasti. ”Avoimet kirjeet eivät ole olleet mikään juttu sitten vuoden 1953, nykyään käytetään sosiaalista mediaa. Jopa Donald J Trump oli siitä perillä. Lisäksi kaikki nämä valeuutiset… ne ovat vähän vuotta 2021, eikö? #makingindiegreatagain.”