Muistatko I’m Too Sexy -höpöhitin? Sen tehnyt Right Said Fred viihtyy nyt otsikoissa kyseenalaisissa merkeissä

Schraps / Ullstein Bild / AOP

I’m too sexy for my vaccine, näyttävät Fred ja Richard Fairbrass tuumaavan vanhoilla päivillään. Veljesten muodostama Right Said Fred kohosi vuonna 1991 popmaailman huipulle höhläntarttuvalla I’m Too Sexy -hitillään, ja siihen yhtyeen taival musiikkikentän kärjessä sitten päättyikin. Kaksikko viihtyy tosin edelleen lööpeissä, mutta nykyään otsikoita nousee vähän ankeammista aiheista.

Brittiläiset Fairbrassit nimittäin ovat ryhtyneet korona-aikana julistamaan sosiaalisessa mediassa rokotekielteistä sanomaa ja kritisoimaan kotimaansa sulkutoimia. Tilannetta ei muuttanut miksikään edes se, että Richard joutui viime vuonna koronan vuoksi useaksi päiväksi sairaalaan. Nyt Consequence ja The Mirror uutisoivat, että veljekset keksivät promotoida sometilillään äärioikeistolaisen ryhmän livestriimiä.

Yhtyeen jakama linkki johti katsojat seuraamaan valkoisen ylivallan riemua julistavan Mark Collettin keskustelutilaisuutta. Collett on aikaisemmin ylistänyt julkisesti Adolf Hitleriä ja vähätellyt juutalaisten kansanmurhaa. Keskusteluun otti osaa muun muassa Ku Klux Klanissa operoinut David Duke.

Kun yhtye alkoi saada linkistään kritiikkiä, veljekset poistivat viestinsä ja totesivat edustajansa kautta sen jakamisen olleen ”vahinko”. Seuraavaa vahinkoa odotellessa – tämä linja kun varmasti tuo muusikoille uskollista yleisöä tietyistä piireistä. Masentavia aikoja elämme.