Neljä Baritonia tekee paluun! Tämä on pop pop pop pop pop popmusiik– anteeksi, popmuseo

21.11.2022 14:13

Aina ei aamulla ihan arvaakaan, mitä kaikkea päivä tuo tullessaan. Esimerkiksi tänä aamuna ei olisi osannut odottaa, että sähköpostiin ilmaantuisi tieto Nejä Baritonia -lauluyhtyeen paluusta. Mutta tässä sitä nyt ollaan!

Homman nimi on sellainen, että Neljä Ruusua juhlistaa 40-vuotista taivaltaan 40-nimisellä juhlalevyllä. Yhtye on levyttänyt julkaisulle uusia versioita tunnetuista kappaleistaan, ja siinä mukana on sitten Neljän Baritonin versio Popmuseo-biisistä.

”Juhlan kunniaksi haluttiin jotain spesiaalia viritellä. Levy, jossa muut artistit ottaisivat käsittelyyn tuttuja Neljä Ruusua -biisejä modernilla twistillä. Itsekin haluttais tavalla tahi toisella mukana olla”, Ilkka Alanko kertoo tiedotteessa ja jatkaa:

”Kun mietittiin artisteja, jostain syystä Ismo Alanko tuli melko alkumetreillä mieleen, ja siitä aasinsiltana Neljä Baritonia. Edellisestä Baritoni-julkaisusta onkin jo vierähtänyt 25 vuotta, jotenka olisikohan korkea aika julkaista jotain? Popmuseo, mikä täydellinen match, tähän jos saisi herrat messiin niin huhhuh! Ismo sanoi jees, Aki joo, ja Kalle kyllä. Tuottajaksi haluttiin kitarataiteilijatuottaja Timo Kämäräinen, joka palavalla panoksellaan saattoi tämän projektin uljaasti maaliin. Olemme tästä todella fiiliksissä.”

Kaikki 1990-luvun veteraanit muistavat Ilkka ja Ismo Alangon, A.W. Yrjänän ja Kalle Aholan muodostaman Neljä Baritonia -kokoonpanon, jonka ainoa single Pop-musiikkia ilmestyi vuonna 1997. Saapa nähdä, tuleeko tästä uudestakin julkaisusta samanmoinen hitti kuin edellisestä. Ensimmäinen näyte 40-albumilta kuullaan 25. marraskuuta, kun Portion Boysin ja Neljän Ruusun uusioversio kappaleesta Seitsemän päivää selvinpäin julkaistaan. Katso 2.joulukuuta julkaistavan levyn kappalelista alta:
1.Neljä Baritonia & Neljä Ruusua: Popmuseo
2.Portion Boys & Neljä Ruusua: Seitsemän päivää selvinpäin
3.Pihlaja: Missä vaan
4.Aste, niinja & Neljä Ruusua: Hunningolla
5.Neljä Ruusua feat. Bambi L: Sininen sunnuntai
6.Neljä Ruusua & Neumann (+ kitara Anssi Kela): 80-luvulla
7.Lukas Leon, Ahti & Neljä Ruusua: Sun täytyy mennä
8.Jyrki 69 & Neljä Ruusua: Veri
9.Neljä Ruusua: Tie ajatuksiin (40-versio)

Lisää luettavaa