Paul Stanleyn ja Gene Simmonsin vihjailut pitivät paikkansa: Kiss soitti viimeisen keikkansa nykymuodossaan, mutta yhtyeen taru jatkuu

3.12.2023 13:25

Niin saateltiin päätökseen jälleen yksi merkittävä luku rockin historiaa, kun Kiss soitti viimeisen keikkansa lauantai-iltana New Yorkin Madison Square Gardenilla. Vaikka Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer ja Tommy Thayer ripustavatkin saappaat ja maskit naulaan, yhtyeen taru jatkuu – virtuaalisesti.

Stanley ja Simmons olivat useaan otteeseen The End of the Road -kiertueen aikana todenneet, että Kiss on kuin urheilujoukkue, joka jatkaa vaikka miehistö välillä vaihtuisikin.

”Tämä on tien pää”, Stanley totesi yleisölle keikan alkupuolella. ”Se voi tuntua surulliselta, mutta tämä ilta on pyhitetty ilolle. Tänä iltana juhlistamme sitä mitä olemme yhdessä saaneet aikaan.”

”Yhden tien pää on toisen tien alku”, Stanley jatkoi teeman mukaisesti setin viimeistelleen Rock and Roll All Niten jälkeen.

Nelikon kadottua liekkien loimuun, Demon, Starchild, Catman ja Spaceman -virtuaalihahmot astuivat esiin ja videotaululle ilmestyi teksti: ”Uusi aikakausi alkaa”.

Kissin virtuaaliversio on Fast Companyn mukaan luotu ledvaloilla, lasereilla sekä savu- ja pyrotekniikoilla. Hahmot on toteuttanut maineikas visuaalisiin erikoistehosteisiin erikoistunut Industrial Light & Magic. Tulevien esitysten käytännön järjestelyistä vastaa Abban Voyage-hologrammishowsta tunnettu ruotsalaislafka Pophouse Entertainment.

”Onko tulevaisuudessa Kiss-konsertteja? Rockoopperaa? Musikaaleja? Tarina vai seikkailu?”, Pophousen Per Sundin pohtii. ”Näillä neljällä henkilöllä on jo supervoimat. Haluamme olla mahdollisimman avoimia kaikelle.”

”Ihmiset kysyvät: ’Mitä aiotte tehdä lopetettuanne?'”, Stanley sanoo jäähyväiskeikan jälkeen julkaistulla promovideolla. ”Bändi ei tule lopettamaan koskaan. Sillä me emme omista sitä. Bändin omistavat sen fanit. Maailma omistaa sen.”

Lisää luettavaa